Hebt u vermogen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning?

Het beleggen in aandelen is op de langere termijn eigenlijk wereldwijd wel het meest rendabele gewenst op het gebied van beleggen. Schattingen over het gemiddelde rendement van aandelen variëren tussen de 4 en 5 procent per jaar exclusief de ontvangen dividendrendementen. De dividendrendementen liggen doorgaans rond de 1,5 procent per jaar dus al met al een ruime 6 procent was de afgelopen decennia wel haalbaar voor aandelenbeleggers.

Wel moeten we opmerken dat de rendementen van aandelen uiterst fluctuerend zijn geweest en ook zullen blijven. Beurzen kunnen zo maar halveren, zoals in 2008 gebeurde. Het is daarom te allen tijde sterk aan te raden om uw vermogen over diverse categorieën te spreiden. Uiteraard ziet op onze website veel informatie over alles dat met beleggen te maken heeft. Andere interessante websites over beleggen zijn onder andere aandelenkopen.nl en target='_blank'>Beurscourant.nl.

Het is voor beleggers maar al te belangrijk om hun vermogen te spreiden. Zelfs de meest professionele beleggers hadden bijvoorbeeld voor de grote beurscrash in 2008 vaak hun volledige vermogen in aandelen belegd. Dit dan onder het mom van een lange beleggingshorizon plus het feit dat aandelenbeleggingen behoorlijk meer dan de andere categorieën opleveren. Toen midden 2008 de aandelenbeurzen vrijwel halveerden gingen de alarmbellen weer flink af. Sindsdien is er iets meer risicobesef onder de beleggers dat aandelen ook hard kunnen dalen al moeten wij helaas melden dat veel beleggers toch vaak nog te optimistisch zijn over de neerwaartse risico’s van aandelen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.