Schroders: VS aandelen aan de dure kant

Waar liggen wereldwijd kansen voor valuebeleggers? Diverse specialisten van Schroders spreken zich uit over de regio’s of sectoren die naar hun mening momenteel goedkoop geprijsd zijn.

Doe het anders in Europa

Jamessymschroders
James Sym

Volgens James Sym, fondsbeheerder Europese aandelen, zien beleggers nu nog over het hoofd waar waarde te vinden is. Als er gesproken wordt over relatief goedkope assets in Europa, vanwege het drukkende effect van politieke risico’s, dan kijkt men in het algemeen in de verkeerde richting. Er wordt al snel gedacht aan grote beleggingsfondsen die het goed gedaan hebben, maar die overwogen zijn in groeiaandelen die de laatste tien jaar zeer goed hebben gepresteerd. Sym denkt juist dat het verstandig is om te letten op beleggers die het net een beetje anders doen.

Niets zo zeker als banken

Nick Kirrage, fondsbeheerder Equity Value, vindt vooral bankaandelen aantrekkelijk. Dat is gebaseerd op hun waardering en zeker ook op de veranderingen die in de sector de afgelopen 10 jaar hebben plaatsgevonden. Niet iedereen is dit opgevallen. Het is de enige sector die jaar in, jaar uit, bezig is geweest met het afbouwen van risico’s. Bankaandelen mogen dan wel cyclisch van aard zijn, maar zij zijn het beste voorbereid op wat kan komen.

Terugval VS laat rest inlopen

Marcus Brookes, multimanager-specialist, is overwogen in Japan en Europa. De fundamentals van de Amerikaanse markten zien er beter uit dan voorheen, maar gekeken naar waardering verwacht Brookes dat de VS zijwaarts beweegt of zelfs zal dalen. Dat geeft dan ruimte aan Japan, opkomende markten, Europa en Azië om de valuation gap te dichten.

Bij obligaties voorziet hij problemen als beleggers zich realiseren dat ze niet zo veilig zijn als doorgaans wordt aangenomen. Maar wie toch wil beleggen in obligaties kan dat het beste doen in bedrijfsobligaties.

Tektonische verschuivingen in Azië

Azië is wat voordeliger, gemeten naar historische maatstaven, maar niet veel. Matthew Dobbs, smallcap-specialist bij Schroders , benadrukt dan ook dat hij niet in een regio belegt, maar in specifieke bedrijven in een bepaalde regio. Volgens Dobbs moeten waardebeleggers vooral letten op de disrupties en grote veranderingen die plaats vinden in de manier waarop men zaken doet. Met name Azië wordt volwassen voor wat betreft technologische ontwikkelingen, R&D en industriële productie met een hoge toegevoegde waarde.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.