Fidelity: te vroeg voor opluchtingsrally na eerste ronde Franse verkiezingen

Hierbij een korte reactie van Anna Stupnytska, Global Economist van Fidelity International, op de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen:

"De markten zullen worden geschraagd door het positieve resultaat van de Franse verkiezingen van gisteravond, waaruit naar voren kwam dat de centristische Emmanuel Macron het gaat opnemen tegen de uiterst rechtse Marine Le Pen. Dit is niet alleen omdat Macron waarschijnlijk zal winnen; de resultaten van zondag hebben ook de bezorgdheid over de betrouwbaarheid van de peilingen en over de opkomst weggenomen. De markten hebben vanmorgen in de Aziatische handel positief gereageerd op het resultaat. De euro is gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de Japanse yen, en de Franse obligaties presteren goed.”

"Het is echter nog steeds mogelijk dat Le Pen de tweede ronde wint. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om een grote opluchtingsrally te verwachten, of om te denken dat de ECB deze week signalen zal afgeven over het verder afbouwen van haar obligatie-aankoopprogramma. De focus ligt nu op de vraag of Le Pen haar anti-EU-boodschap de komende dagen aanpast, met het debat voor de boeg tussen Le Pen en Macron, dat gepland staat voor 3 mei.”​

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.