Als ondernemer energie vergelijken, waarom zou je?

Misschien zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en ben je tevreden. Je zit er goed voor je gevoel en denkt er verder nooit over na. Vooral als het bedrag wat je moet betalen elke maand automatisch wordt afgeschreven, sta je er waarschijnlijk helemaal niet bij stil. Natuurlijk is het fijn dat het contract met je energiemaatschappij naar je volle tevredenheid is geregeld. Maar weet je dat je door regelmatig over te stappen naar een andere energiemaatschappij heel veel geld kunt besparen? Grote bedrijven gebruiken de hele dag door veel energie. Denk aan energie voor verlichting, verwarming, het gebruik van apparaten en machines, en ga zo maar door. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Ze komen ook elke maand weer terug. De energierekening is voor zowel bedrijven als particulieren één van de grootste kostenposten.

Daarom loont het zeker de moeite om de tarieven van verschillende leveranciers voor zakelijke energie elk jaar opnieuw met elkaar te vergelijken. Dit kan je als ondernemer heel veel geld besparen. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier krijg je een welkomstkorting en vaak een speciale aanbieding. Als je elk jaar opnieuw energiemaatschappijen met elkaar vergelijkt en overstapt naar de voor jou goedkoopste aanbieder voorkom je dat je meer voor je energie moet gaan betalen dan nodig is.

Dit kan je dan een forse besparing opleveren. Door de groeiende energiemarkt met steeds meer nieuwe energie aanbieders is er sprake van steeds meer concurrentie. Leveranciers komen met scherpe tarieven en speciale welkomstkortingen in de hoop dat je een contract bij hen afsluit en niet bij één van de concurrenten.

Tot wel 450 euro per jaar besparen

Waarschijnlijk wil je als ondernemer niet veel tijd en geld steken in het regelen van je energiezaken en het vergelijken van de energietarieven. Deze tijd besteed je natuurlijk liever aan het runnen van je bedrijf. Daarom is het fijn als je energiezaken goed geregeld zijn, terwijl je weet dat je niet teveel betaalt voor je verbruik ervan. Er zijn speciale vergelijkingssites waarop je in korte tijd erachter komt welke leverancier voor jou de goedkoopste tarieven heeft.

Daarnaast is het ook mogelijk om je verbruik bij te houden en te controleren waardoor je kunt zien of je nog steeds een passend contract hebt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je door de groei van je bedrijf de grens van kleinverbruik bent gepasseerd en je inmiddels onder groot verbruik valt. Je moet je dan afvragen of je nog wel een juiste energiemeter hebt en of je je contract misschien aan moet laten passen. Bijna elke energieleverancier heeft op zijn website een apart kopje voor zakelijke energie. Hier kun je alle tarieven en voorwaarden voor het gebruik van energie terugvinden.

Daarnaast heb je speciale vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld Easyswitch.nl voor het vergelijken van tarieven voor zakelijke energie. Het voordeel van deze sites is dat ze de tarieven van verschillende leveranciers in één overzicht hebben gezet. Dit maakt het vergelijken een stuk makkelijker en sneller doordat je niet alle sites van leveranciers afzonderlijk hoeft te bekijken.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.