Drie frontiermarkten ondergewaardeerd door schuldbeleggers

Door Mike Conelius, portfolio manager van het T. Rowe Price Emerging Markets Bond Fund

Het lijdt geen twijfel dat de langetermijnimpulsen voor schuldpapier van opkomende markten de laatste jaren zijn verbeterd. Wel liggen de spreads, na een langere periode van sterk rendement, aan de onderkant van hun historische range.

Toch biedt de wereld van schuldpapier van opkomende markten nog verschillende kansen – onder andere in frontiermarkten. Onze frontierposities zijn gefocust op landen die steeds sterkere structurele factoren en een acceptabele marktliquiditeit laten zien. Hieronder worden drie zeer interessante frontiermarkten binnen ons T. Rowe Price Emerging Markets Bond Fund beschreven.

Servië

Terwijl we ons zorgen maken over de waarderingen in sommige grotere Centraal-Europese markten, houden we al langdurig posities in Servië. Deze markt wordt door veel beleggers over het hoofd gezien, ondanks uitstekende risicogewogen rendementen. Het land heeft de afgelopen jaren gestage vooruitgang geboekt bij het terugdringen van de staatsschuld, houdt zijn betalingsbalans onder controle en voert economische hervormingen door. De BBP -groei laat een stabiel verloop zien en de inflatie kwam verrassend genoeg lager uit dan verwacht. Deze positieve fundamentele veranderingen gaan gepaard met voortgezette IMF-steun en de mogelijkheid om in 2018 of 2019 toe te treden tot de EU.

Sri Lanka

Naar onze mening blijft Sri Lanka een van de meest aantrekkelijk frontiermarkten. Voor beleggers in lokale valuta biedt Sri Lanka een van de hoogste reële rendementen ter wereld, terwijl externe kredieten worden ondersteund door het lopende IMF-programma en een reeks marktvriendelijke hervormingen. Zo heeft Sri Lanka onlangs een tweede ronde belastinghervormingen doorgevoerd en wordt de liberalisering van staatsbedrijven voortgezet. De verplichtingen aan het buitenland zijn beperkt, harde valutareserves groeien en de overheidsuitgaven zijn binnen de perken gebleven.

Egypte

Egypte is een van onze favoriete kleinere markten. We zien veel ruimte voor stijging op de middellange termijn van de waardering van de munt, lokale rentetarieven en buitenlandse staatsobligaties. Beleggers kunnen mooie rendementen realiseren. De initiatieven van president Abdel Fattah el-Sisi om de munt te laten zweven, grondstofsubsidies te verminderen, inflatie te beteugelen en buitenlandse investeringen te stimuleren, worden ondersteund door het volk en winnen aan geloofwaardigheid binnen de beleggersgemeenschap. Als de regering goed uitvoering blijft geven aan de plannen, zien we aanzienlijk opwaarts potentieel.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.