Robeco lanceert innovatieve multi-factor strategie voor wereldwijde vastrentende waarden

Robeco kondigt de lancering aan van zijn Robeco QI Global Multi-Factor Bonds. De strategie bouwt voort op de lange geschiedenis van het bedrijf van factorbeleggen in kredieten, in combinatie met zijn filosofie van factorbeleggen op de markt voor staatsobligaties. Gericht op het overtreffen van de Bloomberg Barclays Global Aggregate Index, is het een van de eerste oplossingen voor factorbeleggen voor de brede wereldwijde vastrentende markt.

Het fonds belegt in een gediversifieerde vastrentende portefeuille van kredieten en staatsobligaties met een evenwichtige blootstelling aan factoren met een laag risico, kwaliteit, waarde, momentum en omvang. Vanwege het zeer systematische karakter en de verschillende beleggingsstijl kunnen beleggers in het fonds profiteren van stijldiversificatie met fundamenteel beheerde wereldwijde vastrentende strategieën.

De strategie integreert ESG-criteria in het beleggingsproces en betrokkenheid en uitsluitingen worden uitgevoerd door het actieve eigenaarsteam van Robeco. Het fonds wordt beheerd door Olaf Penninga en Patrick Houweling, die de Quant Credit-capaciteit van Robeco leidt.

Olaf Penninga, portefeuillemanager van Robeco QI Global Multi-Factor Bonds: “Academische en empirische gegevens hebben aangetoond dat obligatieportefeuilles met een aanzienlijke blootstelling aan factoren met een laag risico, kwaliteit, waarde, momentum en omvang consistent hogere rendementen kunnen genereren dan de index. Deze strategie bouwt voort op tientallen jaren onderzoek naar factoren in vastrentende waarden en bouwt voort op ons baanbrekende werk op het gebied van factorbeleggen in kredieten en staatsobligaties. ”

Robeco QI Global Multi-Factor Bonds is geregistreerd in Luxemburg en is op verzoek van beleggers beschikbaar voor institutionele en particuliere beleggers, evenals voor groothandelaars in belangrijke markten. Robeco is een pionier en een van de toonaangevende vermogensbeheerders in kwantitatief beleggen. Het heeft uitgebreide ervaring in het oogsten van factorpremies door middel van systematische kwantitatieve strategieën, die teruggaan tot de vroege jaren 1990. Robeco beheert momenteel meer dan EUR 72 miljard in AUM in kwantitatieve strategieën, waarvan ongeveer EUR 10 miljard in kwantitatieve vastrentende waarden.