Pimco: Voorzichtig positief over Rusland

Met zijn stevige balans en recente groeiversnelling lijkt Rusland op weg om de status investment grade te verdienen bij kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. Voor het daadwerkelijk zover is, zal wel de economische groei zich eerst nog wat dieper moeten verankeren, zegt PIMCO. “We zijn voorzichtig positief.”

Ondanks de politieke spanningen met de VS en de recente problemen met zijn banksector, heeft Rusland 50 procent kans dat S&P zijn beoordeling de komende zes maanden optrekt, schat de Amerikaanse vermogensbeheerder in. De kansen bij Moody’s liggen nog iets lager.

Om een hogere rating te krijgen, zou Rusland een aanhoudende bbp-groei van 2 procent moeten kunnen voorleggen. “De Russische centrale bank zal de komende maanden de rente verder verlagen, misschien zelfs versneld, om eind dit jaar op een economische groei van 2% uit te komen”, zegt Yacov Arnopolin, portefeuillebeheerder bij PIMCO.

De vraag is of dat wel zal lukken. “Zonder verdere economische diversificatie wordt het moeilijk om sneller dan 1 of 1,5 procent te groeien”, verwacht Arnopolin. “Aan de andere kant lijkt de volatiliteit op de oliemarkt weinig effect te hebben op de roebel. Dat is misschien te danken aan de aanhoudend lage rentes in de ontwikkelde landen.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.