LGIM: Voorlopig geen aandelencorrectie

Vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM) verhoogt de blootstelling aan aandelen van onderwogen naar neutraal. Volgens hoofd Asset Allocatie Emiel van den Heiligenberg van LGIM is er geen onmiddellijk risico op een aandelencorrectie.

Dat schrijft Van den Heiligenberg in de outlook voor het eerste kwartaal van 2020. Hij ziet dat de wereldwijde economie zich wederom in het zogenaamde Goldilocks-scenario bevindt: een bescheiden groei, matige inflatie en bereidheid onder centrale banken om bij te springen in het geval van een neergang. China kijkt na een periode van vertragende economische groei weer aan tegen betere groeicijfers. Er is, kortom, geen reden om aan te nemen dat een aandelencorrectie op handen is. LGIM verhoogt daarom de blootstelling aan aandelen.

Desalniettemin meent Van den Heiligenberg dat beleggers te optimistisch zijn over het deelhandelsakkoord tussen de VS en China. Zij vergeten dat de Amerikaanse president Donald Trump onvoorspelbaar kan zijn: hij trok zich terug uit de handelsovereenkomst met Mexico, slechts ogenblikken nadat dit akkoord was overeengekomen.

Aandelen uit het Verenigd Koninkrijk zijn volgens Van den Heiligenberg – zelfs na de Britse verkiezingen – nog steeds ondergewaardeerd waardoor zij de potentie hebben zich in de komende jaren te herstellen. Niettemin is het Brexit-proces nog niet ten einde: handelsbesprekingen vormen een belangrijke factor in de tweede helft van 2020.

Dit laat onverlet dat Trump de koersenborden van de S&P 500 als graadmeter voor zijn persoonlijke succes ziet. “Het is daarom moeilijk te zien wat aandelenmarkten wel zou kunnen verstoren”, stelt het hoofd Asset Allocatie.