Invesco: spoedig herstel economie door beleidsondersteuning VS en China

De economische groei in China zal door de impact van het coronavirus in het eerste kwartaal een flinke terugval zien. Echter, ondersteunend overheidsbeleid van zowel China als de VS zorgt dat de economie spoedig herstelt. Dat zegt Kristina Hooper, Chief Global Market-strateeg van vermogensbeheerder Invesco.

Op de korte termijn zullen veel bedrijven de effecten van het virus terugzien in hun winsten en zal de groei van de Chinese economie met dubbele cijfers dalen. Apple, Tesla als Alibaba gaven onlangs al winstwaarschuwingen. Desalniettemin blijft de strateeg van Invesco positief en is zij overtuigd dat deze gevolgen op de lange termijn zullen verdwijnen.

Hooper ziet dat China en de VS zich richten op het bestrijden van het coronavirus. Zo heeft de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, het probleem van de uitbraak erkend en zet hij daarmee de deur voor een structurele aanpassing van de outlook op een kier. Hooper verwacht dat de Fed bereid is om, indien nodig, één of meer renteverlagingen door te voeren.