BlackRock handhaaft verwachting economische groei ondanks coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft de marktdynamiek veranderd. Kijk bijvoorbeeld naar de kwaliteitsaandelen die het nu minder goed doen, terwijl deze het eind 2019 veel beter deden dan de markt. Toch is de uitbraak van het virus vooralsnog geen reden om de verwachtingen voor de economische groei aan te passen. BlackRock handhaaft dan ook zijn visie op het gebied van factorbeleggen op de aandelenmarkt.

“Wij verwachten dat de wereldwijde economie iets zal groeien. Wel zien we meer onzekerheden in de economische prognoses voor China door het coronavirus. De macro-economische impact, zowel in China als daarbuiten, wordt tot nu toe grotendeels gedreven door de agressieve maatregelen van Peking om de verspreiding van het virus tegen te gaan”, stelt Mike Pyle, beleggingsstrateeg van het BlackRock Investment Institute in het bijgevoegde wekelijkse commentaar. “Als de omvang van de uitbraak weer afneemt, zal de wereldwijde groei weer toenemen, al blijft het onzeker hoe omvangrijk deze groei zal zijn.”

Voor de financiële markten blijft BlackRock gematigd pro-risico voor de komende zes tot twaalf maanden. “We zien kansen voor cyclische beleggingssegmenten, bijvoorbeeld in Japan en in opkomende markten.” Over de gehele markt gezien blijft BlackRock vinden dat de kwaliteitsaandelen momenteel favoriet zijn, omdat deze vaak goed presteren in laat-cyclische periodes.