Pictet AM verhoogt aandelenweging na koersval

Een virologische epidemie en een olieprijsoorlog hebben de financiële markten keihard geraakt. Nu overheden in het geweer komen om de schade te beperken, is dit het moment de weging naar aandelen te verhogen.

Asset allocatie Pictet

Assetalocatie
Dit stellen beleggingsstrategen van Pictet Asset Management in een vooruitblik op de markten. Ze denken dat het na de klappen van de afgelopen dagen wachten is op herstel. Als andere landen het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk volgen en met gecoördineerde maatregelen komen, lijkt een snelle koersstijging hen waarschijnlijk.

Het Zwitserse fondshuis verhoogt hierop voor de multi-asset portefeuilles de weging voor aandelen van underweight naar neutral. Dit gaat ten koste van de weging van contanten, die teruggaat naar neutral. ‘We prefereren defensieve sectoren, zoals gezondheidszorg en blijven overwogen in veilige havens zoals Zwitserse frank, Amerikaanse staatsobligaties en goud’, voegen ze eraan toe.

Nadat eerder de Amerikaanse Federal Reserve de basisrente al verlaagde, volgde de Bank of England (BoE) deze week met een verlaging. Ook beloofden de regeringen van beide landen met lastenverlichting de gevolgen van de crisis voor burgers te verzachten. De Europese Unie (EU) en individuele landen, zoals Duitsland, kondigden ook al aan noodfondsen in te zetten.

De Pictet-strategen wijzen op de afgenomen waarderingen van aandelen. Aandelen uit de MSCI World-index hebben nu een koerswinstverhouding van circa 14,7, tegen 16,9 half februari. Wel schatten ze de kans op een recessie in de VS nu op zo’n 70-75 procent.