AXA IM heeft exposure aandelen verlaagd

AXA Investment Managers heeft risico’s voor gemengde portefeuilles terug geschaald, schrijft Serge Pizem, hoofd multi-asset beleggingen wereldwijd in een marktupdate op de website van de Franse assetmanager. De blootstelling aan de aandelenmarkt is onder meer teruggebracht door middel van derivaten.

Pizem verwacht dat de markten voorlopig volatiel zullen blijven en hij let sterk op de verspreiding van het virus in Europa en de Verenigde Staten. ‘Waar versnelling of vertraging bepalend zal zijn voor onze korte-termijn allocatie.’

Voor de middellange termijn is de beleggingsstrateeg positief en ziet ‘een bescheiden herstel van de industrie tegen het eind van het jaar’. Maar op de korte-termijn zijn de risico’s toegenomen en is de blootstelling naar risicovolle beleggen teruggebracht.

Donderdag sprak hoofdeconoom Gilles Moëc van AXA Group in een videocall met Nederlandse journalisten al zijn zorg uit over de in zijn ogen onsamenhangende wijze waarop met name de Amerikaanse overheid omgaat met de virusuitbraak.