Outlook Capital Group: Kansen bij Europese luxemerken

In zijn outlook voor de tweede jaarhelft schuift vermogensbeheerder Capital Group twee langetermijntroeven van Europese aandelen naar voren: ze zijn relatief goedkoop en hun inkomstenstromen zijn goed gediversifieerd.

“Beleggers zijn nog steeds op hun hoede voor de economische vooruitzichten en de stabiliteit van de eurozone. Dat kan je afleiden uit de hogere risicopremies voor Europese aandelen. Maar gezien het risico op meer Europese verdeeldheid afneemt, kunnen ook de risicopremies op de belangrijkste Europese aandelenmarkten afnemen.”

Toch is het mogelijk om onder de Europese beursgenoteerde aandelen enkele interessante beleggingskansen op langere termijn te vinden. "Europese aandelen zijn goedkoop in vergelijking met andere markten. Daarnaast hangen deze bedrijven niet alleen af van de binnenlandse Europese economie, maar hebben ze vaak ook wereldwijde en gediversifieerde inkomstenstromen. Luxe, consumptie, alcoholische dranken en retail kunnen profiteren van de toenemende welvaart in een groot aantal Aziatische landen. Hun dominante positie en expertise in krachtige merken geven deze bedrijven een bijna ongeëvenaarde prijszettingskracht.”

Capital Group noemt als voorbeelden Kering, het moederbedrijf van Gucci en LVMH, dat door organische groei en overnames een van 's werelds grootste bedrijven in luxegoederen is geworden. Sterkedrankengroepen zijn andere voorbeelden van bedrijven met wereldwijde inkomstenstroom. De Europese conglomeraten Diageo en Pernod Ricard hebben samen meer dan 200 gedistilleerde drankenmerken in de portefeuille.