IG: uitbraak Bitcoin boven USD 10.000 geeft impuls voor zomerrally

Oververhitte aandelenbeurzen en het gebrek aan alternatieven voor beleggers leidt volgens Salah Bouhmidi van broker IG tot een stijgende vraag naar cryptocurrencies. Zo brak de Bitcoin gister voor het eerst sinds lange tijd weer door de grens van USD 10.000. “Technisch gezien blijft de opwaartse trend van de Bitcoin met deze doorbraak intact.”

Het momentum op de markt voor cryptocurrencies neemt volgens de IG-expert toe en duwt daarmee ook talloze altcoins naar boven. Daarnaast brengt de hype ook interessante op blockchain gebaseerde fintech-projecten zoals het Nimiq-token naar voren. De token heeft sinds het begin van het jaar een ongekend rendement laten zien van 1118%

Cryptocurrencies ontwaken volgens Bouhmidi momenteel uit hun schoonheidsslaap. “De grafiek van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrenies laat aan de andere kant werd het overkoepelende 61,80% Fibonacci-retracement niveau van 298,68 miljard USD voor de tweede keer dit jaar verbroken. Een verdediging van dit niveau zou een voortzetting van de rally en verdere sterke opwaartse impulsen kunnen zorgen de komende dagen.

Marktkapitalisatie totale cryptomarkt

Kapitalisatie cryptomarkt

Ondanks de corona-crisis laat de Bitcoin zich dit jaar zien. De digitale cryptomunt behoort sinds het begin van het jaar tot de best presterende asset classes in de financiële markten. Alleen traditionele veilige havens zoals goud en Amerikaanse staatsobligaties deden het beter dan de Bitcoin.

Technisch gezien zet de huidige trend zich voort. Met de uitbraak uit de wigvormige formatie en het overwinnen van de 38,20% retracement niveau, wordt het bullish momentum momenteel bevestigd. De BTC/USD handelt momenteel rond USD 10.300. De piek van februari 2020 van USD 10.506 lijkt op korte termijn een sterke weerstand te zijn. Koersen boven dit niveau en een terugkeer naar de range tussen USD 10800 - USD 10900 zouden een sterke zomerrally kunnen inluiden. Bouhmidi ziet de pieken van de zomer van 2019 van rond USD 14.000 dollar als koersdoel de komende periode.

BTC/USD - Daggrafiek

Bitcoin dollar koers