Pictet Asset Management lanceert wereldwijd marktneutraal aandelenfonds

Pictet Asset Management voegt een nieuwe aandelenstrategie toe aan zijn USD 9 mld. omvattend actief beheerd totaalrendementprogramma in de vorm van het fonds Pictet TR-Aquila, een icbe-conform marktneutraal aandelenfonds met wekelijkse liquiditeit.

Pictet-TR Aquila streeft naar kapitaalgroei op lange termijn bij een lage correlatie met aandelenmarkten, door sterk van de macro-economie afhankelijke bedrijven te mijden en zich te richten op belangrijke sectoren als gezondheidszorg, TMT en consumentenproducten. Het fonds belegt in liquide bedrijven, voornamelijk in de VS en Europa.

Deze strategie wordt nu voor het eerst ook extern aangeboden. Zij wordt al een aantal jaren intern beheerd vanuit Londen en geleid door Asim Nurmohamed, ondersteund door Alexandre Diogo en Bharat Garg.

De zeer ervaren teamleden hebben een sterke onderzoeksachtergrond en benutten de uitgebreide competenties en wereldwijde infrastructuur van Pictet Asset Management op het gebied van beleggingen.

“Wij zijn erg blij met de introductie van Pictet TR-Aquila nadat het Aquila-team de strategie sinds 2018 succesvol beheert binnen onze multi-strategiefondsen. Wij menen dat dit een unieke strategie is binnen het icbe-domein, die beleggers diversificatie voor hun portefeuilles biedt.” Doc Horn, Head of Total Return Equities

Het fonds is geregistreerd voor verkoop in België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Dit is het tiende fonds dat wordt geïntroduceerd als onderdeel van het programma voor totaalrendementfondsen van Pictet Asset Management, dat per 30 juni 2020 in totaal USD 9.5 miljard aan vermogen beheert. Het volgt op de marktneutrale fonsen Agora (Europese aandelen), Akari (Japanse aandelen) en Diversified Alpha (multi-strategie).

Andere fondsen binnen de serie zijn de long/short directional aandelenfondsen, Corto (Europese aandelen), Mandarin (aandelen Groot-China), Atlas (aandelen wereldwijd), evenals Distressed and Special Situations (event-driven), Kosmos (global fixed income) en Sirius (opkomende markten long/short).