BMO’s Steven Bell verwacht verdere stijging van aandelenkoersen

De zeer goede cijfers van Amerikaanse bedrijven zorgden afgelopen week voor een stijging op de aandelenmarkten. Een recordaantal bedrijven doet het beter dan verwacht en er bestaat een goede kans dat de S&P500 ondanks de pandemie een positieve jaar-op-jaar groei laat zien. Dat is opmerkelijk, stelt econoom Steven Bell van vermogensbeheerder BMO GAM in zijn wekelijkse macro-update 'Risk-on rally to continue despite vaccine setback'.

“Er komt ook nog een stimuleringspakket aan van de Biden-regering. Dit alles, in combinatie met een succesvol vaccinatieprogramma en het geleidelijk opheffen van de lockdownmaatregelen in de VS, is zeer goed nieuws”, stelt Bell . “Wij verwachten meer volatiliteit in de markt, maar over het algemeen heeft het goede nieuws over de economie de overhand en dat zorgt voor een verdere stijging van de aandelenkoersen.”

Als negatieve ontwikkeling geldt dat het AstraZenica-vaccin minder goed lijkt te werken tegen de Zuid-Afrikaanse variant van het virus. Europese landen proberen deze variant buiten de deur te houden. Als dit lukt, en dat is nog maar de vraag, zou dat kunnen leiden tot een positief klimaat voor risicovolle beleggingen en een negatief klimaat voor obligaties.