Signalen voor de small en midcapmarkt staan op groen voor 2021 + analyse halfgeleidermarkt

Add Value Fund kijkt met optimisme vooruit naar het net begonnen jaar. Uit het nieuwe maandbericht (bijgesloten) blijkt dat dit optimisme niet zonder fundament is. Het fonds bereikte begin dit jaar een nieuw all time high en staat qua rendement bovenaan het klassement van de peergroup, zowel op 5-jaars, 3-jaars als 1-jaars basis.

Hilcowiersma Maar wat belangrijker is, is dat ondanks de coronacrisis, naar verwachting bijna 65 procent van de Add Value portefeuille (gewogen) een winstgroei realiseert en hiervan zelfs 40 procentpunt (gewogen) recordresultaten zal boeken in 2020. Daarnaast kopen vier participaties met een gezamenlijke portefeuilleweging van 50% eigen aandelen in. Door de negatieve reële rentes en over het algemeen veel beter dan verwachte bedrijfscijfers, staan de wereldwijde aandelenindices op recordhoogtes. De onzekerheid rond de aanhoudende problematiek van de covid-19 pandemie, wordt door beleggers, in ieder geval tijdelijk, niet als onoverkomelijk ervaren.

Hilco Wiersma, fondsbeheerder van Add Value zegt: “Voor de middellange termijn blijven wij dan ook uitermate positief gestemd over het winst- en groeipotentieel van onze participaties, zowel organisch alsmede via winstgevende acquisities. Op basis van base-case winst- en dividendtaxaties noteert onze portefeuille momenteel een gewogen K/W-verhouding 2021 van 15,9 en een gewogen dividendrendement 2021 van 3,7%. De gewogen winstgroei in de portefeuille exclusief Flow Traders bedraagt voor 2021 maar liefst 60%.”

De nieuwe maandbrief besteedt uitvoerig aandacht aan de ontwikkelingen op de internationale halfgeleidermarkt. Zoals bekend kent het fonds met grote belangen in ASM International en Besi een grote afhankelijkheid van die markt. Maar ook daar staan alle signalen op groen.