Vanguard lanceert Lifestrategy Multi-Asset UCITS ETF-reeks voor Nederlandse beleggers

Vanguard lanceert vandaag de Vanguard LifeStrategy UCITS ETF-reeks op Euronext Amsterdam. Het assortiment van vier multi-asset portefeuilles, de Vanguard LifeStrategy UCITS ETF-reeks, is een ETF die doorbelegt in onderliggende Vanguard aandelen- en vastrentende UCITS ETF’s.

De nieuwe reeks is bedoeld om waarde te creëren voor beleggers door toegang te bieden tot een goedkoop, breed gespreid en alles-in-één productassortiment. De reeks biedt een brede spreiding naar meer dan 8000 unieke beleggingen. Dit dankzij een combinatie van aandelen uit ontwikkelde en opkomende markten over de hele wereld, alsmede hoogwaardige obligaties die zijn uitgegeven door overheden en bedrijven wereldwijd.

Het Vanguard LifeStrategy UCITS ETF-assortiment is ontworpen voor individuele beleggers als een kernonderdeel van hun portefeuille of van een maandelijks spaarplan. Bovendien dient het als een kant-en-klare oplossing voor adviseurs, waardoor ze met hun klanten meer tijd kunnen besteden aan andere activiteiten die 'waarde toevoegen' zoals belastingplanning en gedragscoaching.

De Vanguard LifeStrategy UCITS ETF-reeks telt vier verschillende risicoprofielen en is beschikbaar tegen ongoing charges van 25 basispunten ofwel een kwart procent per jaar, per product. De fondsen noteren in euro’s op de Amsterdamse beurs en zijn verkrijgbaar in uitkerende of herbeleggende varianten.

Matthew Piro, productdirecteur bij Vanguard Europa: “Vanguard kent een lange geschiedenis in het aanbieden van multi-asset producten: de eerste LifeStrategy producten kwamen vanaf 1994 beschikbaar voor beleggers en het totale wereldwijde vermogen van het assortiment bedraagt $ 73 miljard. De alles-in-één-oplossing kan worden gebruikt als een basisbelegging door beleggers die een stabiele assetallocatie willen aanhouden op basis van hun individuele risicotolerantie en biedt gemakkelijk toegang tot een groot aantal vastrentende en aandelenbeleggingen tegen lage kosten. Deze producten zijn niet alleen geschikt voor de eindbelegger, maar ook voor de adviseur, die deze reeks kan beschouwen als een basisparticipatie voor zijn cliënten.”

“Het opbouwen en beheren van uw eigen portefeuille kan een complexe taak zijn - daarom hebben we het Vanguard LifeStrategy UCITS ETF-assortiment ook beschikbaar gemaakt voor Nederlandse beleggers. De LifeStrategy UCITS ETF-reeks belichaamt onze vier beleggingsprincipes. Het draait allemaal om oriëntatie op de lange termijn, eenvoud, transparantie en lage kosten”, aldus Wim van Zwol, hoofd Nederland bij Vanguard. “Dat maakt de reeks zo geschikt voor veel langetermijnbeleggers. We zijn erg blij dat onze beleggers in Nederland nu het LifeStrategy UCITS ETF-product kunnen kiezen dat het beste past bij hun beleggingsdoelstelling en risicohouding om hen zo de waarde voor hun geld te bieden die ze verdienen.”

De nieuwe reeks is een toevoeging aan de Vanguard LifeStrategy-franchise, die momenteel beschikbaar is in de VS, Australië, het VK en Canada. De suite wordt beheerd door de Equity Index Group van Vanguard Asset Management, die meer dan $ 4,2 biljoen aan beleggingen over de hele wereld beheert, en maakt gebruik van de verschillende inzichten en expertises van meer dan 78 teamleden die zorg dragen voor het nauwkeurig volgen van benchmarks, zorgvuldig risicobeheer en zeer concurrerende beleggingsprestaties.

De notering op Euronext volgt op de succesvolle lancering van de Vanguard LifeStrategy UCITS ETF-reeks op Borsa Italiana in Italië en Börse Frankfurt in Duitsland in december 2020.

Overzicht van de beschikbare Vanguard LifeStrategy® UCITS ETF-reeks:

Vanguard etf kosten