Capital Group introduceert European Opportunities fund

Capital Group, een van de grootste en meest ervaren beleggingsondernemingen ter wereld, met een beheerd vermogen van ruim USD 2.300 miljard[1], lanceert vandaag het Capital Group European Opportunities fund (LUX) (European Opportunities). Hiermee wordt het aanbod aandelenfondsen voor Europese en Aziatische beleggers verder uitgebreid.

Het fonds is ondergebracht in een in Luxemburg gevestigde ICBE en biedt toegang tot een strategie die voorheen alleen als een afzonderlijke belegging in Europa en Azië beschikbaar was. De strategie belegt al 28 jaar in onderscheidende Europese ondernemingen die wereldwijd duurzame groei realiseren. Het gerealiseerde rendement van meer dan 5,5% per jaar[2] over de afgelopen vijf jaar, geeft blijk van de veerkracht van de strategie. Deze heeft zich met succes staande gehouden in opgaande en neergaande markten en onder marktomstandigheden waarin uiteenlopende beleggingsstijlen het rendement bepaalden.

Het fonds vervoegt het bestaande Europese aandelenfonds van Capital Group, het Capital Group European Growth and Income Fund (LUX). Klanten van Capital Group krijgen met het nieuwe fonds toegang tot een op groei gerichte portefeuille met Europese kwaliteitsondernemingen, naast de bestaande Amerikaanse-, opkomende markten- en wereldwijde aandelenfondsen.

De onderscheidende fundamentele bottom-up beleggingsbenadering van Capital Group richt zich op alle aspecten van een onderneming, inclusief waar deze omzet en winst realiseert. European Opportunities biedt beleggers toegang tot ondernemingen die toonaangevend zijn binnen hun sector en niet primair afhankelijk zijn van de gezondheid van de binnenlandse Europese economie, maar die in plaats daarvan een wereldwijde klantenbasis hebben die zorgt voor gediversifieerde inkomstenstromen. Martyn Hole, Investment Director: “Europa heeft vooraanstaande ondernemingen met een profiel dat elders in de wereld moeilijk te vinden is. Luxegoederen en online winkelen zijn hiervan goede voorbeelden. In het European Opportunities fund komen de breedte en diepgang van onze researchcapaciteiten heel duidelijk tot uiting. Beleggers krijgen hiermee toegang tot Europese beleggingsmogelijkheden vanuit een echt wereldwijd beleggingsperspectief.”

Alexandra Haggard, Head of Product and Investment Services voor Europa en Azië: “Capital Group blijft werken aan de uitvoering van ambitieuze groeiplannen voor Europa en Azië en heeft in de afgelopen 5 jaar twaalf in Luxemburg gevestigde fondsen gelanceerd. Dit nieuwste fonds betekent een verdere uitbreiding van ons gedifferentieerde maar complementaire Luxemburgse fondsenpakket waarmee wij in de komende jaren onze klanten van dienst willen zijn.”

Capital Group heeft inmiddels dertig in Luxemburg geregistreerde ICBE aandelen-, vastrentende en multi-asset-fondsen.

Doorlopende resultaten over één jaar2 tot en met 31 januari over de afgelopen vijf jaar, %


Capital group fondsen