BMO GAM classificeert 16 fondsen onder artikel 8 of 9 van nieuwe EU-SFDR regelgeving over informatieverstrekking duurzame financiering

BMO GAM classificeert 16 fondsen onder artikel 8 of 9 van nieuwe EU-SFDR regelgeving over informatieverstrekking duurzame financiering

BMO GAM maakt vandaag bekend dat het zijn 16 duurzame strategieën, met een gezamenlijk beheerd vermogen van 7,8[1] miljard euro, heeft ingedeeld in de categorieën artikel 8 of 9 van de nieuwe EU-verordening inzake informatieverstrekking over duurzame financiering, de zogenaamde Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Deze EU-verordening treedt op 10 maart 2021 in werking.

BMO GAM lanceerde 35 jaar geleden als eerste in Europa een ethisch gescreend fonds. De vermogensbeheerder bevestigde daarmee het belang van een brede aanpak van verantwoord beleggen. Reden waarom BMO GAM ook nu kiest voor een brede benadering bij de implementatie van de nieuwe regelgeving die gaat gelden voor de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Naast de in Luxemburg en Ierland geregistreerde fondsen, heeft BMO GAM dezelfde criteria toegepast op zijn in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde fondsen en hanteert het bedrijf dezelfde aanpak voor de in de EU geregistreerde fondsen.

De ESG-risico's zijn door BMO GAM al geïntegreerd in het beleggingsproces van alle assetklassen waarin de vermogensbeheerder belegt. Hiermee wordt bepaald hoe de beleggingen die BMO GAM voor klanten doet, van invloed zijn op ESG-factoren en welke maatregelen kunnen worden genomen om eventuele negatieve gevolgen te beperken.

Onder de nieuwe regelgeving worden artikel 8-fondsen ingedeeld als fondsen die actief milieu- of sociale kenmerken bevorderen, terwijl artikel 9-fondsen duurzame beleggingen als doelstelling hebben. Voor beide categorieën gelden onder SFDR strengere normen voor de informatieverstrekking naar klanten. BMO GAM heeft een doordachte en weloverwogen benadering gekozen voor de indeling van zijn fondsen, die in overeenstemming is met de hoge integriteitseisen die de vermogensbeheerder aan verantwoord beleggen stelt.

In lijn met deze hogere normen van openbaarmaking heeft BMO GAM zowel zijn ESG Sustainability Risk Policy als zijn Principal Adverse Impact Statement gepubliceerd.

Kristi Mitchem, CEO van BMO GAM, licht toe: “Het is ons doel om het goede in de bedrijfswereld en in het leven te laten groeien, daarom zijn we trots dat we in staat zijn om onze klanten echt duurzame oplossingen te bieden. Hiervoor hebben we een uitgebreid en goed onderbouwd beleggingsproces ontwikkeld waarmee we die doelstellingen weten te behalen. Dit proces wordt ondersteund door ons 21-koppige Responsible Investment-team, dat elk belang in de portefeuille beoordeelt en dat analyseert en hoe specifieke beleggingen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het team voert ook een uitgebreid engagementprogramma uit, zodat bedrijven kritisch worden geanalyseerd en tegelijkertijd ter verantwoording worden geroepen.”

Voor elk van de fondsen die volgens de SFDR zijn geclassificeerd als artikel 8 en 9, gebruikt BMO GAM de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN (SDG’s). Mitchem: “Dit schept een duidelijk kader voor duurzame beleggingen. We omarmen de SDG's dan ook in het hele beleggingsproces: van aandelenselectie en engagementgesprekken tot informatieverstrekking op klantniveau binnen onze ESG-profiel- en impactrapporten op fondsniveau.”

BMO GAM geclassificeerde Artikel 8 fondsen:

 • BMO Responsible Global Equity Fund

 • BMO Responsible Global Emerging Markets Fund

 • BMO Sustainable Universal MAP Cautious Fund

 • BMO Sustainable Universal MAP Balanced Fund

 • BMO Sustainable Universal MAP Growth Fund

 • BMO Sustainable Multi-Asset Income Fund

 • BMO Sustainable Opportunities Global Equity Fund

 • BMO Responsible UK Income Fund

 • BMO Responsible UK Equity Fund

 • BMO Responsible Sterling Corporate Bond Fund

 • BMO Responsible Euro Corporate Bond Fund

 • BMO Sustainable Opportunities European Equity Fund

 • BMO LGM Responsible Asian Equity Fund

 • BMO LGM Responsible China A-Shares Equity Fund

 • BMO FGR Global Investment Grade Corporate Bond (EUR Hedged) Fund

 • BMO GAM geclassificeerde Artikel 9 fondsen:

  BMO SDG Engagement Global Equity Fund