DNCA Finance sleept een Morningstar Award in België in de wacht in de categorie ‘Europese aandelen’

DNCA Invest SRI Europe Growth positioneert zich als beste fonds in de categorie Europees aandelen op de Morningstar Awards België.

DNCA Invest SRI Europe Growth,het beleggingsfonds dat gespecialiseerd is in Europese groeiaandelen en sinds december 2012 beheerd wordt door Carl Auffret, krijgt deze bekroning dankzij een prestatie van +12,5% in 2020 voor de class A shares.

Deze beloning onderstreept de kwalitatieve aandelenselectie van zijn beheerder. “We hanteren een discretionaire en actieve beleggingsstrategie, die dus geen rekening houdt met de samenstelling van de benchmark om Europese kwaliteitsbedrijven te kiezen. De sectorblootstelling, geografische spreiding en omvang van de bedrijven in portefeuille zijn uitsluitend een resultante van onze aandelenselectie,” aldus Carl Auffret.

Carl Auffret beschouwt een 'kwaliteitsaandeel' als een bedrijf dat een wereldwijde marktleider is, beschikt over instapdrempels met een sterke prijszettingskracht, en zijn winstmarge in stand kan houden. “Op het Europese continent vinden we talloze zulke bedrijven terug. Ze kunnen hun winst duurzaam laten groeien, zelfs wanneer de economische situatie tegenzit.”

Een verwachte organische groei van 5% per jaar is een van de criteria die worden gehanteerd om de bedrijven te selecteren, net als een verwachte verbetering van de winstgevendheid of de balansstructuur. Carl Auffret maakt daarnaast ook gebruik van extra-financiële criteria, zoals de kwaliteit van het managementteam en een analyse van hoe goed het bedrijf scoort op diverse duurzaamheidscriteria.