Rotschild & Co start R-co Valor 4Change Global Equity fonds

Rothschild & Co Asset Management Europe breidt zijn fondsenaanbod uit met R-co Valor 4Change Global Equity. Het nieuwe fonds belegt in internationale aandelen en met als doel ESG te gebruiken om de financiële prestaties te verbeteren.

R-co Valor 4Change Global Equity wordt mede beheerd door Yoann Ignatiew en Anthony Bailly en past in een traditie van actief beheer en convictie. Dankzij deze opportunistische "carte blanche"-benadering kunnen de beheerders zich van de benchmark onderscheiden op het vlak van stijl, geografie en sector. Het fonds bouwt zijn strategie op rond de grote internationale thema's van vandaag en morgen, binnen een kader dat de criteria van de meest veeleisende ESG-labels (Febelfins, Label ISR) in Europa respecteert.

Voor transparantiedoeleinden heeft Rothschild & Co Asset Management Europe een externe, onafhankelijke leverancier en marktleider geselecteerd: MSCI ESG Research.R-co Valor 4Change Global Equity heeft momenteel een AA-rating en heeft een transitiedoelstelling. Gedreven door de sterke convictie dat de transformatie niet zal plaatsvinden zonder de meest controversiële spelers, en dat hun betrokkenheid vandaag essentieel lijkt voor een duurzame transitie, hebben de beheerders ervoor gekozen om inclusief te zijn.

"Met dit nieuwe fonds willen we een pragmatisch en doeltreffend antwoord bieden op de diversificatiebehoeften van onze institutionele en particuliere klanten, door onze jarenlange expertise in "carte blanche"-beheer te combineren met ons engagement voor duurzamere beleggingen," zegt Yoann Ignatiew. Anthony Bailly voegt hieraan toe: "Transitie en engagement zijn twee belangrijke aspecten van onze beleggingsfilosofie, waardoor we de voorkeur geven aan ondernemingen die ambitieuze en geloofwaardige transitiedoelstellingen tonen.

Deze benadering wordt toegepast op alle ESG-thema's, inclusief de sociale pijler, hoewel die vaak over het hoofd wordt gezien."

R-co Valor 4Change Global Equity wordt momenteel verdeeld in Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland, Spanje, Duitsland, Italië en Luxemburg.

Rotschild fondsen