Blackrock Press Service 04 May 2021 BlackRock haalt € 509 miljoen op voor Private Equity Opportunities ELTIF

BlackRock Private Equity Opportunities ELTIF heeft de kapitaalrondes met een overtekening afgesloten. Met een bedrag van € 509 miljoen onder beheer is dit fonds, dat gefocust is op Europa, een van de grootste ELTIF-fondsen van dit moment.

Met het fonds maakt BlackRock de toegang tot private equity mogelijk voor een groter segment van haar klanten. BlackRock Private Equity Partners (PEP) zit al meer dan twintig jaar in de private equity direct co-investment markt en kijkt voor haar langetermijnbeleggers vooral naar bedrijven die fuseren of zich afsplitsen, familiebedrijven en small cap. Interessante sectoren voor het fonds zijn media en technologie, industriële en zakelijke dienstverlening en de zorg.

Door de recente ELTIF-regelgeving zijn fondsen die beleggen op private markets veel breder beschikbaar voor Europese particuliere beleggers. BlackRock werkte met tien Europese private wealth managers samen om het kapitaal voor het fonds op te halen. Daarnaast heeft het fonds 25 Europese institutionele beleggers aan zich weten te binden.

“BlackRock Private Euiqty Partners is trots dat het fonds is overtekend en daarmee momenteel een van de grootse Private Equity ELTIF’s in Europa is”, zegt Russ Steenberg, Managing Director en Global Head of Private Equity Partners bij BlackRock. “Het fonds biedt zowel onze institutionele als onze particuliere klanten de mogelijkheid om te beleggen in de reële economie en zo bij te dragen aan duurzame groei in Europa. De inschrijvingen laten ook zien hoe belangrijk alternatives zijn, voor BlackRock en voor onze klanten.”