VanEck eerste aanbieder van crypto-ETPs op de Euronext-beurzen van Amsterdam en Parijs

 • Beleggers kunnen binnenkort via de Euronext-beurzen van Amsterdam en Parijs handelen in de VanEck Vectors Bitcoin ETN en de VanEck Vectors Ethereum ETN.
 • VanEck is de eerste aanbieder die zijn crypto-ETPs verhandelbaar maakt in Nederland en Frankrijk.
 • VanEck onderstreept hiermee zijn voortrekkersrol als aanbieder van innovatieve en toekomstgerichte beleggingsoplossingen.

  Aanstaande dinsdag, 1 juni 2021, wordt vermogensbeheerder VanEck de eerste aanbieder van crypto-ETPs die zijn genoteerd in het gereglementeerde segment van de Euronext-beurzen van Amsterdam en Parijs. In Europa werden VanEcks cryptoproducten tot nu toe uitsluitend in Duitsland verhandeld op de Deutsche Börse Xetra. VanEck onderstreept met deze stap zijn voortrekkersrol als aanbieder van innovatieve en toekomstgerichte beleggingsoplossingen.

  Beide ETPs worden genoteerd in euro. De twee ETPs bieden beleggers de mogelijkheid om tegen een Total Expense Ratio van slechts 1% blootstelling te verkrijgen aan de waardeontwikkeling van bitcoin en ethereum, zonder dat ze deze cryptomunten daadwerkelijk zelf hoeven te kopen:

 • VanEck Vectors Bitcoin ETN (ISIN: DE000A28M8D0): deze ETN (exchange traded note) is een volledig door onderpand gedekt fonds dat in bitcoin belegt en op de beurs wordt verhandeld. De strategie biedt rechtstreeks toegang tot de grootste en meest liquide cryptovaluta en wordt tot 100% door bitcoin gedekt. De cryptomunten worden in een zogeheten 'cold storage' opgeslagen bij een gereguleerde custodian met een (beperkte) cryptoverzekering.

 • VanEck Vectors Ethereum ETN (ISIN: DE000A3GPSP7): deze ETN is een volledig door onderpand gedekt fonds dat in ethereum belegt en op beurs de wordt verhandeld. De strategie biedt rechtstreeks toegang tot de op een na grootste cryptovaluta en wordt tot 100% door ethereum gedekt. De cryptomunten worden in een zogeheten 'cold storage' opgeslagen bij een gereguleerde custodian met een (beperkte) cryptoverzekering.

  "We zijn heel trots dat we de eerste aanbieder zijn die beleggers uit Frankrijk en Nederland via een beurs in hun eigen land toegang biedt tot onze cryptoproducten. Daarmee zetten we een nieuwe mijlpaal voor deze beleggingscategorie," zegt Martijn Rozemuller, CEO Europa bij VanEck. "Bitcoin en ethereum zijn de twee grootste cryptovaluta’s. Dankzij de geringe correlatie met andere beleggingscategorieën bieden ze beleggers een goede mogelijkheid om hun portefeuille te diversifiëren."