Teslin benoemt Saskia van Walsum en Jan Albers tot commissaris

Saskia van Walsum is benoemd als commissaris bij Teslin Capital Management en Jan Albers is de nieuwe commissaris bij Teslin Participaties, het grootste fonds van de belegger in small en midcaps.

Van Walsum (60) is na een carrière bij onder andere Heineken en Friesland Campina en partner/aandeelhouder van een investeringsfonds nu actief als executive coach en board advisor. Van Walsum is onder andere president-commissaris bij Spar en adviseur van de Nederlandse Voedselbanken.

Jan Albers (69), bestuursvoorzitter van Koninklijke Ten Cate, wordt voorzitter van de raad van commissarissen bij Teslin Participaties. Na een carrière bij Philips zat Albers in de board van het beursgenoteerde Duitse GEA en was hij ceo van Gamma Holding. Albers heeft een aantal bestuurlijke functies en commissariaten.

Over Teslin

Teslin Capital Management is een gespecialiseerde onafhankelijke vermogensbeheerder. Naast het beheer van RPC, dat belegt in landbouwgronden, richt Teslin zich met de aandelenfondsen Gerlin, Midlin en Teslin Participaties en met mandaten op veelbelovende kleine beursgenoteerde bedrijven in Nederland en een aantal andere Europese landen. De fondsbeheerders beoordelen ondernemingen op aspecten als kwaliteit van het management, marktpositie, de strategie, het waarde creërende vermogen, kapitaalallocatie, corporate governance en duurzaam ondernemen.

Teslin vertrouwt daarbij op de kracht van onafhankelijke, eigen analyses en constructieve relaties met het bestuur van de bedrijven. Teslin richt zich op verantwoorde waardecreatie op de lange termijn en stelt zich als mede-eigenaar op als een actieve en ondernemende aandeelhouder.