BlackRock neemt scenariomodel voor klimaatverandering over van Baringa Partners

BlackRock heeft het Climate Change Scenario Model van Baringa Partners overgenomen. Het model, dat toonaangevend is in de sector, zal worden geïntegreerd in BlackRock's Aladdin Climate, het onderdeel van ’s werelds grootste platform voor risicobeheer dat het voor beleggers inzichtelijk maakt in welke mate hun portefeuilles bestand zijn tegen klimaatrisico’s.

De overname is ook de start van een langetermijnsamenwerking tussen BlackRock en Baringa waarin zij verder gaan werken om de standaard te zetten voor het modelleren van de gevolgen van klimaatverandering en het adviseren van klanten over de klimaatrisico’s en de overgang naar een koolstofarme economie.

Baringa en BlackRock zullen hun expertise samenbrengen om klimaatrisicomodellen te ontwikkelen die de basis vormen voor Aladdin Climate, en om andere oplossingen te ontwikkelen op het gebied van klimaatanalyse. Via het partnerschap zal Baringa de unieke eigenschappen van Aladdin Climate gebruiken als onderdeel van haar groeiende wereldwijde advieswerk.

Terwijl de verschuiving van kapitaal naar duurzame beleggingsstrategieën blijft doorgaan - met meer dan USD 2,3 biljoen aan activa onder beheer in duurzaamheidsfondsen wereldwijd in het eerste kwartaal van 2021 - blijft het voor beleggers een complexe uitdaging om inzicht te krijgen in de mogelijke gevolgen van klimaatverandering en de overgang naar een koolstofarme economie voor hun portefeuilles. Nu het aantal regeringen en bedrijven dat toezeggingen doet om net-zero te bereiken blijft toenemen, naast de toegenomen wettelijke vereisten voor klimaatgerelateerde informatievoorziening, zijn zowel bedrijven als beleggers op zoek naar oplossingen om het klimaatrisico te helpen inschatten.