State Street Global Advisors lanceert Global High Yield Bond ESG Screened Index fonds

State Street Global Advisors, het vermogensbeheerbedrijf van State Street Corporation (NYSE: STT), heeft vandaag de lancering aangekondigd van het State Street Global High Yield Bond ESG Screened Index fonds. Het fonds biedt beleggers kosteneffectieve exposure tot de wereldwijde high yield-markt en rendementen die gelijklopen met de benchmarkindex. Verder zijn ESG-overwegingen op een transparante en eenvoudige manier in het beleggingsproces geïntegreerd.

Het nieuwe fonds is afgezet tegen de toonaangevende ICE BofA Global High Yield Constrained Index (HW0C) en wordt als een Artikel 8-fonds gecategoriseerd onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Bovendien worden controversiële wapens uitgesloten, alsook effecten op basis van schendingen van het UN Global Compact en de criteria van de Swedish Ethical Council.

Het fonds wordt gesteund door een vooraanstaande, in Europa gevestigde internationale intermediair, met een initiële investering van $120 miljoen, verdeeld over drie tegen valutarisico's afgedekte aandelenklassen.

David Furey, Head of Fixed Income Strategists EMEA, zegt: “Beleggers zijn op dit moment steeds nadrukkelijker op zoek naar betrouwbare en kosteneffectieve manieren om het volledige rendementspotentieel van obligatiesectoren te benutten, en dit fonds biedt precies deze mogelijkheid aan high yield-beleggers. De structurele verbeteringen op de high yield-markten in de afgelopen jaren, gecombineerd met de constante verfijningen van ons beleggingsproces, hebben high yield indexing een realistische en aantrekkelijke optie voor beleggers gemaakt.

Sinds onze eerste high yield index-strategie in 2004 hebben we een scala aan technieken ontwikkeld die erop gericht zijn risico's en kosten strikt te beheersen en daarnaast te profiteren van marktinefficiënties, die incrementele waarde kunnen toevoegen. Dit stelt ons in staat de prestaties van high yield-benchmarks nauwgezet te volgen.”

Gerben Lagerwaard, Head of Continental Europe, Global Institutional Group, bij State Street Global Advisors, voegt hieraan toe: “Omdat beleggers betere portefeuilles willen samenstellen om in het huidige klimaat van lage rendementen hun doelstellingen te halen, zien we toenemende belangstelling in kosteneffectieve indexstrategieën op de complexere gebieden van de obligatiemarkten, zoals schuldpapier van opkomende markten en high yield. Wij denken dat ons nieuwe fonds goed aansluit bij deze behoeften en een belangrijke rol kan spelen in toekomstige beleggingsportefeuilles.

Bovendien beperkt de op het fonds toegepaste ESG-screening niet alleen de inherente risico's, die verbonden zijn aan het financieren van bedrijven die betrokken zijn bij controverses, maar zorgen ze er ook voor dat een aantal minimumcriteria op ESG vlak worden toegepast op de wereldwijde high yield-markt.”