Aberdeen Standard Investments lanceert twee klimaatfondsen

Aberdeen Standard Investments (ASI) lanceert vandaag twee klimaatfondsen die de transitie naar een emissieneutrale economie ondersteunen. De strijd tegen klimaatverandering staat hoog op de wereldwijde agenda. De overgang naar een CO2-neutrale wereldeconomie brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Beide fondsen vallen onder EU SFDR-artikel 9*, elk gericht op specifieke aspecten voor de transitie naar Net Zero. Beide fondsen bieden beleggers toegang tot beleggingsmogelijkheden die de wereldwijde klimaattransitie met zich meebrengt.

De ASI Climate Range biedt toegang tot een reeks resultaten voor klanten, afhankelijk van hoe zij hun kapitaal toewijzen om deze verandering te stimuleren:

Het Aberdeen Standard SICAV I – Global Climate and Environment Equity Fund investeert in bedrijven die innoveren en de oplossingen bieden die nodig zijn om Net Zero te bereiken

Het Aberdeen Standard SICAV I - Climate Transition Bond Fund

Investeert in de toonaangevende emissiereducties; bedrijven met geloofwaardige en ambitieuze transitieplannen uit sectoren met hoge emissies en uitstekende bedrijven in andere sectoren. Het fonds investeert ook in projecten die de fysieke gevolgen van klimaatverandering aanpakken, evenals aanbieders van oplossingen die andere delen van de economie ondersteunen om deze emissieneutraal te maken via hun producten of diensten. Het resultaat is een portefeuille van schuldemittenten die de oorzaken verzachten en de samenleving aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering.