Twee nieuwe ESG-labels voor het gamma open fondsen van Rothschild & Co Asset Management Europe

Twee nieuwe ESG-labels voor het gamma open fondsen van Rothschild & Co Asset Management Europe

Rothschild & Co Asset Management Europe zet zijn verantwoord beleggingsbeleid voort met de toekenning van het label Towards Sustainability voor twee open fondsen. Hiermee breidt het zijn 4Change-gamma uit dat nu 10 gelabelde fondsen omvat[1]. Deze nieuwe labels hebben betrekking op de volgende fondsen:

R-co 4Change Green Bonds, Green Bonds fonds[2]
R-co Valor 4Change Global Equity, wereldwijd aandelenfonds

Towards Sustainability is een label dat in het leven is geroepen door Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector. Het is een kwaliteitsgarantie voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde financiële producten. Onder toezicht van een onafhankelijk bureau[3] is het een van de meest erkende op de Europese markt en een van de meest veeleisende, met name op het gebied van uitsluiting. Deze toekenning is in overeenstemming met ons engagement om te voldoen aan de hoogste normen inzake ESG-integratie[4].

"Via ons 4Change-gamma, dat onze expertise op het gebied van duurzame financiering laat zien, willen we nog meer oplossingen bieden aan beleggers die financiële prestaties en duurzaamheid willen combineren", zegt Pierre Baudard, Managing Partner & CEO van Rothschild & Co Asset Management Europe. "Wij zetten het labelingproces van onze fondsen voort om de beste praktijken van onze sector te integreren en tegelijkertijd de geloofwaardigheid en ernst van onze aanpak te valideren," besluit Ludivine de Quincerot, hoofd ESG en financiële analyse bij Rothschild & Co Asset Management Europe.

[1] ISR en Towards Sustainability labels gecombineerd.
[2] Obligatie waarvan de opbrengst van de uitgifte uitsluitend bestemd is voor de financiering van milieuprojecten in overeenstemming met een referentiekader (CBI, ICMA enz.).
[3] Central Labelling Agency
[4] Environmental, Social en Governance (Milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur).