Pimco: Hogere blootstelling aan risicovolle beleggingen

Vermogensbeheerder Pimco heeft de blootstelling aan risicovollere beleggingen als aandelen en bedrijfsobligaties verhoogd. De Amerikaanse asset manager verlaagde daarnaast de positie in staatobligaties naar onderwogen, met uitzondering van die uit opkomende markten.

Dat schrijven Erin Browne en Geraldine Sundstrom, portfoliomanagers bij Pimco, in de nieuwste Asset Allocation Outlook.

Browne en Sundstrom wijzen erop dat de wereldeconomie zich in het midden van de groeicyclus bevindt. Beleggingen die goed presteren in tijden van dergelijke economische groei, zoals aandelen en bedrijfsobligaties, zijn daardoor bij Pimco favoriet.

Binnen specifieke regio’s geeft Pimco de voorkeur aan aandelen uit de VS, Japan en opkomend Azië, waar zich veel bedrijven bevinden die profiteren van langdurige verstoringen die worden veroorzaakt door technologie, geopolitiek en ESG-gerelateerde factoren.

Pimco heeft de blootstelling aan staatsobligaties teruggebracht van overwogen naar licht onderwogen. Alleen staatsobligaties uit opkomende markten kennen bij Pimco nog een overwogen positie. Bedrijfsobligaties daarentegen zijn aantrekkelijk, stelt het Amerikaanse fondshuis, met name aan de huizenmarkt gerelateerde obligaties.

Ten opzichte van andere valuta’s is de Amerikaanse dollar duur, schrijven Browne en Sundstrom. Pimco heeft de reeds onderwogen positie in de greenback van februari dit verder verlaagd.