ETF Securities: Beleggers blijven sceptisch over recente olierally

Beleggers blijven longposities verkopen in Oil ETP’s. De uitstroom bedroeg USD 36 miljoen vorige week. Met uitzondering van een week, zijn er 29 opeenvolgende weken uitstroom geweest. Dat is vergelijkbaar met de periode van uitstroom in 2013/14, net voor de daling van de olieprijzen eind 2014. De oliemarkt heeft momenteel twee belangrijke tegenkrachten die de prijzen beïnvloeden: verdere signalen dat de OPEC en Rusland na 2018 de productiebeperkingen zullen voortzetten en het meest recente IEA-rapport dat benadrukt dat zij verwacht dat de Amerikaanse olieproductie die van Saudi-Arabië zal overtreffen. ETF Securities verwacht dat de olieprijs dit jaar zal terugvallen in de bandbreedte USD 45 - 60 per vat.

Valutabeleggers stapten uit long ETP's in zowel USD als EUR tot een bedrag van USD 61 miljoen, de grootste uitstroom sinds juni 2017. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de toenemende ECB-retoriek over verdere monetaire verkrapping en zorgen van beleggers over stijgende obligatierente op Amerikaanse staatsobligaties.

Robotics ETP's noteerden opnieuw een sterke week van instroom- in totaal USD 53 miljoen - net onder het record van USD 56 miljoen vorige week. Dit brengt de totale instroom YTD op 128 miljoen USD. De verwachtingen zijn hoog voor het komende cijferseizoen. Robotics ETP's dit jaar al 5% beter gepresteerd dan de S&P 500.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.