Beleggersvertrouwen daalt 3.6 punten in november naar 110.5

State Street Global Markets heeft de resultaten bekendgemaakt van de State Street Investor Confidence Index® (ICI) voor November 2021. De Global Investor Confidence Index daalde naar 110.5, een daling van 3,6 punten ten opzichte de herziene waarde van 114,1 in oktober. De daling van het beleggersvertrouwen werd aangevoerd door de Noord-Amerikaanse ICI, die 5,3 punten daalde tot 108.7. De Aziatische ICI steeg met een meer bescheiden 4,8 punten tot 108,1 en de Europese ICI daalde met 1,4 punt tot 95,3.

“Het beleggerssentiment bleef in november op het hoogste niveau in drie jaar tijd, hoewel de Global ICI de sterke niveaus van vorige maand licht heeft zien dalen”, aldus Marvin Loh, Global Macro Strategist bij State Street Global Markets. “De algehele positieve toon in risicovolle activa duwde wereldwijde aandelenbeurzen naar meerjarige hoogtepunten, aangevoerd door Noord-Amerika, waarbij Amerikaanse aandelenbeleggers verder keken dan het begin van de Fed-tapering, hogere inflatiecijfers en verwachtingen voor meer agressieve renteverhogingen.

De bereidheid van beleggers om voorbij de stijgende inflatie te kijken, zal van cruciaal belang zijn voor behoud van het algemene beleggersvertrouwen die dit jaar wereldwijd is opgekomen.”

Vertrouwen beleggers