AXA IM: Volatiliteit Britse financiële markten naar hoogtepunt in 2018

De volatiliteit van Britse aandelen, obligaties en het Britse pond als gevolg van de Brexit zal in de loop van dit jaar het hoogste niveau bereiken. Dat verwacht vermogensbeheerder AXA IM. Na 2018 is er meer duidelijkheid en wordt het aantal mogelijke uitkomsten van de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk dus een stuk beperkter, analyseert senior econoom David Page.

Vooralsnog belooft vooral 2018 volgens Page een ‘moeilijk’ jaar te worden voor de Britse financiële markten, gezien de politieke en economische onzekerheden rond het Brexitproces. ‘In deze omstandigheden kunnen kleine verschuivingen in perceptie resulteren in noemenswaardige veranderingen in de vooruitzichten.’ AXA IM verwacht dat het pond sterling zal bewegen tussen de $1,20 en $1,45. Afgezet tegen een gewogen mandje van relevante valuta’s is de Britse munt sinds het referendum 11% in waarde gedaald, het dieptepunt was een min van 16%.

Britse aandelen zijn wel in waarde gestegen. Maar, stelt Page, de prestaties van de FTSE 100 en FTSE 250 blijven achter bij die van de Euro Stoxx index en de S&P 500. Wordt de waardedaling van het pond meegenomen, dan is er sprake van een significante ‘underperformance’.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.