NN IP Investment View: Emerging Market Debt - zeven redenen om kieskeurig te zijn in 2022

Dit jaar is een uitdagend jaar geweest voor Emerging Market Debt. Terwijl de wereldeconomie sterk is gegroeid, blijven veel opkomende markten achter. De hogere inflatie heeft geleid tot een verandering in de verwachtingen ten aanzien van het monetaire beleid, waarbij centrale banken van zowel de ontwikkelde als die van de opkomende markten hun beleid hebben aangescherpt.

De verwachting dat de rente in de VS zal stijgen heeft de kern-rente opgedreven, terwijl een sterkere Amerikaanse dollar de voordelen van de hogere grondstoffenprijzen en de nieuwe IMF Special Drawing Rights (SDR’s) de opkomende markten overschaduwde. NN Investment Partners (NN IP) ziet echter zeven sleutelfactoren die zorgen voor betere vooruitzichten voor selectieve beleggingen in Emerging Markets Debt (EMD) in 2022.

Marcin Adamczyk, Head of Emerging Markets Debt bij NN IP:

"Nu de wereldwijde groei weer aantrekt, worden gesynchroniseerde bewegingen in Emerging Market Debt minder waarschijnlijk. Regionale, sectorale en landendifferentiatie gaan een grotere rol te spelen in de allocatiebeslissingen. In combinatie met de toegenomen onzekerheid over de exacte timing en het verloop van gebeurtenissen, is de ruimte voor actief beheer en dynamische rotaties in Emerging Market Debt springlevend.

Hoewel dit macroklimaat en de hieronder beschreven thema's ongetwijfeld een uitdaging vormen, bieden ze een kans om waarderings- en perceptiemismatches te verkennen en daarvan te profiteren."