Eerste closing derde core/core+ infrastructuurfonds abrdn

Het Core Infrastructure team van abrdn heeft vandaag de eerste closing van zijn derde core/core+ infrastructuurfonds, Aberdeen Standard Core Infrastructure Fund III, bekend gemaakt. Het fonds richt zich op directe investeringen in Core en Core+ infrastructuur in het middensegment van de Europese markt.

Voor de eerste closing kreeg het fonds, met een doelomvang van € 1 miljard, steun van zowel bestaande beleggers in fonds I en II als van een aantal nieuwe beleggers, met toezeggingen van in totaal € 326 miljoen. De toezeggingen zijn afkomstig van een breed scala aan financiële beleggers, waaronder pensioenfondsen van bedrijven en lokale overheden, dakfondsen en liefdadigheidsinstellingen uit het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa, Japan en Noord-Amerika. Het team, dat onder leiding staat van Dominic Helmsley en die daarbij wordt bijgestaan door Roger Pim en Graeme Dunbar, wil in de loop van het jaar nog meer closings doen. De definitieve closing wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2022.

De strategie van het fonds is gericht op het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille van 8 tot 12 directe investeringen in Europese middelgrote core/core+ infrastructuurprojecten in de segmenten nutsbedrijven, energie, transport en digitaal. Het ream maakt hierbij gebruik van de ervaring en netwerken bij eerdere closings om zo een sterke pijplijn van investeringskansen te genereren. Het fonds heeft een SFDR-artiel 8 label probeert munt te slaan uit de belangrijkste macro-infrastructuurthema's: energietransitie, CO2-vrij transport en digitalisering.

“We zijn blij met de succesvolle eerste closing van Fund III, waardoor we kunnen blijven werken aan de sterke pijplijn van aantrekkelijke investeringskansen in het middensegment van de markt. Dit toont aandat de beleggers de strategie van het abrdn Core Infrastructure team vertrouwen”, aldus Dominic Helmsley, hoofd Core Infrastructure.