MFS benoemt Natasha van der Linde tot hoofd Benelux sales, opent kantoor in Amsterdam

MFS heeft Natasha van der Linde aangesteld als Director of Benelux institutional sales. Binnen haar functie wordt Van der Linde verantwoordelijk voor de groei van de institutionele business van de Amerikaanse vermogensbeheerder in de Benelux. Ze zal zich richten op de obligatie- en aandelenproducten die MFS aanbiedt aan institutionele klanten, waaronder lokale overheden, pensioenfondsen, liefdadigheidsinstellingen, verzekeringen, fiduciaire managers en consultants.

Natasha van der linde
Natasha Van der Linde
Van der Linde heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële sector en komt van NN Investment Partners waar ze onder meer werkzaam was als Client relationship manager en Business development manager. Daarvoor werkte ze bij NN onder andere als Senior sales management consultant en Real estate investment analyst vanuit Praag.

Van der Linde zal zetelen in Amsterdam, waar de Amerikaanse vermogensbeheerder een nieuw kantoor heeft geopend, en rapporteert aan Lars Detlefs, managing director of Sales in de EMEA-regio bij MFS. Ze zal nauw samenwerken met Erika Salazar, die vanuit Londen werkzaam is als managing director and relationship manager voor de Nordics, Benelux en het bredere Europese sales team.

Lars Detlefs: "Met de komst van Natasha hebben we een expert binnengehaald met een schat aan ervaring en diepgravende kennis van de Benelux-markt en deze activiteiten zijn een integraal onderdeel van de verdere groei van onze activiteiten in de regio. Met haar komst versterken we onze ambities om institutionele klanten en adviseurs in de regio te bedienen met best-in-class beleggingsoplossingen. Daarin staat onze focus op duurzaamheid centraal.”

Erika Salazar: “Ik ben heel blij dat Natasha ons team komt versterken en kijk ernaar uit nauw met haar samen te werken. Het is heel fijn om iemand in ons kantoor in Amsterdam te hebben die zich volledig kan richten op sales, zo kunnen we ons momentum en onze plek in de markt verder ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit samen met haar op zoek te gaan naar nieuwe business-kansen, terwijl we ook onze bestaande klanten zo goed mogelijk blijven ondersteunen."

Natasha van der Linde: “Ik heb er erg veel zin in om bij MFS aan de slag te gaan en vind het een prachtige kans om zo’n wereldwijd gerenommeerde vermogensbeheerder met een sterke positie in de Benelux te mogen vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om met het team aan de slag te gaan, me te verdiepen in de complexe wensen en behoeften van institutionele klanten, ons klantenbestand uit te breiden en relaties op te bouwen met eventuele nieuwe klanten die op zoek zijn naar beleggingsoplossingen voor de lange termijn.

MFS heeft ongeveer $ 24,9 miljard aan institutioneel vermogen onder beheer in Europa. Op 1 januari 2022 bedroeg het wereldwijd beheerde vermogen van MFS $ 657,1 miljard.