Cryptocurrency; ingewikkeld en risicovol… of toch niet?

2017, het jaar wat ‘cryptocurrency’ definitief op de kaart heeft gezet, en het is niet van plan snel te vertrekken. Op het terras, in de supermarkt en zelfs bij de kapper; iedereen heeft het erover. In 2017 heeft de digitale munt ‘Bitcoin’ een stijging van 1250% meegemaakt. Vertaald naar euro’s komt dit neer op een beginpunt van €1000 euro tot wel een piek van €18.000. De cryptomillionairs zijn wereldwijd ondertussen niet meer te tellen. Zijn zij dan zoveel slimmer dan de rest van de wereld? Of waren zij niet bang voor een weloverwogen risico?

Negatief in het nieuws staat gelijk aan “The Next Big Thing”?

Satos

Om te beginnen, zonder dit negatieve nieuws had je dit artikel waarschijnlijk vrijwel direct doorgebladerd. Artikelen als “Bitcoin het geld van de onderwereld” of “Bitcoin is gebakken lucht” zijn enkele van de krantenkoppen die dagelijks verschijnen. Het is van belang te weten dat er bij elke grote innovatie grootschalig wordt gespeculeerd en geprotesteerd over het falen. Dit gebeurde eerder bij internetbankieren en bij de opkomst van het internet. Deze berichten over Bitcoin verschijnen al sinds 2013 geregeld in het nieuws. In 2013 (toen Bitcoin nog op pakweg €300,- stond) werd er al voorspeld dat Bitcoin in een bubbel zat en deze nooit het daglicht zou halen.

Nu, 4 jaar en op het moment van schrijven €6.000 later, verschijnen deze berichten nog steeds. Echter wordt de achterliggende technologie van de Bitcoin ook door verschillende banken geïmplementeerd. Dit mag toch bewijzen dat het product deugdzaam is en juist door deze ‘Blockchain’ zo transparant is, dat dit voor iedereen zichtbaar is?

Kans of risico

We zien de afgelopen jaren de rente die de Nederlandse banken uitkeren steeds verder teruglopen. Wanneer we buiten onze landsgrenzen kijken, zien we dat er bijvoorbeeld in Zweden en Duitsland al sprake is van een negatieve rente. Zweden kent een negatieve rente van 0,75%. Zweedse banken kunnen dit vragen omdat Zweden als eerste land ter wereld vrijwel contant geld vrij is. Nederland bewandelt ook bijna deze weg. Als Nederlandse klant heb je dus eigenlijk geen keus dan je geld op de bank te bewaren. Vanuit dit perspectief is investeren in Bitcoin als kans te zien. Sinds de oprichting van Bitcoin is er nog geen jaar geweest dat Bitcoin negatief afsloot. Dit is geen garantie, maar zeker als een interessant feit vertelt.

Ja, maar ik ben te laat

SATOS een cryptocurrency-wisselkantoor in Lelystad krijgt deze opmerking vrijwel dagelijks. Zij antwoorden hierop door erop te attenderen dat Bitcoin nog geen jaar negatief heeft weten af te sluiten, meer dan 1000% gestegen alleen 2017. Daarnaast raden ze ook zeer zeker aan om niet al je geld in te wisselen voor cryptovaluta, koop voor een klein bedrag cryptovaluta op SATOS.nl. Maak kennis met de wonderlijke wereld van de crypto! Het is meer dan een idee. Het is de toekomst van het betalen. Hoe kan je nou te laat zijn voor de toekomst?

SATOS maakt het makkelijk

Het beeld rondom investeren of beleggen in een virtueel product blijft vreemd. Dit vergt veel voorkennis en ervaring. Het lijkt vaak enorm moeilijk om dit te snappen. Echter blijkt het vaak makkelijker dan men aanvankelijk denkt. Zo ontstaan er nu bedrijven welke zich juist richten op het publiek dat hier nog niet zo veel kennis van heeft. Zo wordt het de laatste jaren steeds gangbaarder om te beleggen in aandelen, zelfs via een app op je telefoon.

Dezelfde simpelheid is nu ook ontwikkeld voor het handelen in cryptocurrencies. SATOS heeft zich gespecialiseerd in cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin of Ripple bereikbaar te maken voor iedereen. Er is geen voorkennis nodig. SATOS biedt 12 uur per dag online en offlineservice aan, zowel telefonisch als via de webchat en geven zelfs cursussen, om al jouw cryptovragen te beantwoorden. Ze helpen jou van A tot Z om je eerste aankopen te doen, en dan kan jij dit vervolgens weer uitgeven om je pizza bij Thuisbezorgd bijvoorbeeld te betalen met de gekochte Bitcoin.

Doe je mee aan de innovatie of het protest?

Sta je open voor de innovatie, en wil je Bitcoin, Litecoin of Ripple of een andere cryptocurrency proberen voor een bedrag vanaf €100,-? SATOS is beschikbaar om je te helpen om je eerste stappen in de cryptowereld te zetten. Toch eerst meer informatie? De helpdesk van SATOS is dagelijks van 10:00-22:00 beschikbaar via telefoon, webchat en social media.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.