VanEck maakt met nieuwe ETN gespreide belegging in smart contract platforms mogelijk

Vermogensbeheerder VanEck noteert de VanEck Smart Contracts Leaders ETN op Deutsche Börse Xetra. Met de nieuwe ETN (Exchange Traded Note) kunnen beleggers via de beurs investeren in een selectie van toonaangevende smart contract cryptovaluta's.

"Smart contract platforms spelen een speciale rol in blockchain toepassingen", legt Martijn Rozemuller, CEO bij VanEck Europe, uit. "Ze maken snelle en veilige transacties zonder tussenpersonen mogelijk en vormen dus een belangrijk onderdeel van Decentralized Finance en de toekomst van de financiële wereld. Smart contract platforms hebben hun marktaandeel de afgelopen jaren aanzienlijk vergroot in vergelijking met andere blockchain toepassingen, zoals pure betalingstoepassingen, cryptobeurzen of stablecoins."

Onder de smart contract toepassingen heeft Ethereum zich geëtableerd als de marktleider dankzij haar first-mover advantage en breed gebruik, maar tegelijkertijd zijn er inmiddels veel serieuze concurrenten. Deze zijn deels ontwikkeld voor specifieke taken, werken aanzienlijk sneller of helpen om het Ethereum platform zelf nog beter te maken. "Met de VanEck Smart Contract Leaders ETN willen we beleggers de kans geven om op een gediversifieerde manier te beleggen in het smart contract ecosysteem, risico's te beperken en van de lange termijn ontwikkelingen te profiteren," zegt Rozemuller.

De eerste cryptovaluta's die bij de lancering in de ETN zijn opgenomen, zijn Ethereum, Solana, Cardano, Polkadot en TRON. Een bovengrens van 30 procent zorgt ervoor dat geen enkele cryptomunt een te hoge weging heeft en dat de diversificatie van de ETN gewaarborgd blijft.

De handelskoersen van veel digitale assets waren in de afgelopen tijd extreem volatiel en het is goed mogelijk dat dit zo blijft. Het is nog geen tien jaar geleden dat digitale assets werden geïntroduceerd en in veel rechtsgebieden is de regelgeving nog steeds onduidelijk. De waarde van digitale assets is niet alleen afhankelijk van het gunstig blijven die regelgeving, maar ook van technologische mogelijkheden, de ontwikkeling van protocolnetwerken, concurrentie van andere netwerken voor digitale assets, en van vorken.

De ETN biedt u de kans met volledige garantie te investeren in de grootste smart contract-aandelen De VanEck Smart Contracts Leaders ETN laat een vergelijkbare waardeontwikkeling zien als de MVIS CryptoCompare Smart Contract Leaders VWAP Close Index. De ETN is volledig gedekt. De crypto tokens worden dus daadwerkelijk aangekocht en worden bewaard in een zogeheten 'cold storage'. Om een hoge mate van veiligheid bij de opslag van de cryptovaluta's in haar ETNs te waarborgen, maakt VanEck gebruik van de diensten van Bank Frick, die in EER -land Liechtenstein een gereguleerde bewaarinstelling in beheer heeft.

Door de notering van de VanEck Smart Contract Leaders ETN in het gereguleerde segment van de Deutsche Börse Xetra kunnen beleggers dit nieuwe product op dezelfde manier kopen en verkopen als andere gereguleerde beursproducten. De ETN heeft een Total Expense Ratio van 1,5 procent en wordt elk kwartaal opnieuw gewogen.

Crypto etn beleggen