PGIM Real Estate benoemt Hanneke Veringa

PGIM Real Estate heeft Hanneke Veringa aangesteld als lead voor Business Development in Nederland. Veringa zal rapporten aan Faris Mansour, Head of EMEA Business Development, met ingang van april 2022. Ze zal werken vanuit het kantoor in Amsterdam, zodra de benodigde vestigingsvergunning is verkregen. PGIM Real Estate is de vastgoedbeleggingstak van PGIM met een omvang van US$209,3 miljard.

Hanneke veringa
Hanneke Veringa
Veringa richt zich hoofdzakelijk op de institutionele relaties in Nederland met als doel het aanjagen van de groei van de wereldwijde strategieën op het gebied van vastgoed, private equity secondaries en private credit. Hiervoor was Veringa 15 jaar lang Country Head Netherlands voor AXA Investment Managers, waar zij verantwoordelijk was voor de groei van de activiteiten in beursgenoteerde en alternatieve beleggingscategorieën. Eerder bekleedde Veringa vergelijkbare functies bij ABN Amro Asset Management en ING Groep.

Faris Mansour, Head of EMEA Business Development voor PGIM Real Estate: "De Europese institutionele vraag naar private alternatieve beleggingen, zoals vastgoed en private debt, blijft toenemen, vooral nu de inflatieverwachtingen wereldwijd stijgen. Beleggingen in ‘stenen’ kunnen hiertegen bescherming bieden via huurindexatie en waardegroei. Ook de vraag naar strategieën waarin ESG-factoren zijn geïntegreerd blijft sterk. Als asset owners en beheerders van vastgoed achten wij ESG-integratie van vitaal belang voor onze strategieën. De beleggingsstrategieën van PGIM Real Estate en onze toewijding op het gebied van ESG-integratie, in combinatie met Hanneke’s indrukwekkende staat van dienst en uitgebreide netwerk, zijn van onschatbare waarde bij het aanbieden van beleggingsoplossingen die tegemoetkomen aan de behoeften van Nederlandse beleggers.”

Hanneke Veringa, lead voor Business Development in Nederland bij PGIM Real Estate: "PGIM Real Estate is wereldwijd een vooraanstaande speler in vastgoed en private investeringen. Ik zie een breed scala aan mogelijkheden om het bedrijf in Nederland te laten groeien. De innovatieve beleggingsstrategieën en de focus op ESG-integratie en een diverse bedrijfscultuur, waren voor mij doorslaggevend."

PGIM Real Estate biedt strategieën aan voor vastgoedaandelen, private equity secondaries, en schuldoplossingen over het hele risico-rendementsspectrum. ESG is verankerd in de processen voor investment management, asset management, risk management en talent management. PGIM Real Estate is gecommitteerd aan de doelstellingen van het Urban Land Institute's (ULI) Greenprint Center for Building Performance Net Zero Carbon, om de operationele koolstofemissies van de wereldwijde portefeuille van beheerd vastgoed tegen 2050 te verminderen. PGIM Real Estate ondertekende in 2009 de Principles for Responsible Investment van de VN en sloot zich in 2013 aan bij de Global ESG Benchmark for Real Assets (GRESB). Onlangs benoemde PGIM Real Estate Julie Townsend tot lead voor ESG in Europa en APAC.