BlackRock ziet meer marktrisico, Europees staatspapier weer interessant

Door de afnemende economische groei in China en de fors duurdere grondstoffen zullen de macro-economische vooruitzichten verslechteren, stelt BlackRock. De vermogensbeheerder verlaagt daarom het risico in de beleggingsportefeuilles, zo is te lezen in het wekelijkse commentaar ‘A rebalancing act to reduce risk’.

“We achten de kans ook niet groot op een economisch scenario met weinig inflatie en een prettige groei en het is duidelijk dat beleggers zich inmiddels aan de nieuwe realiteit aanpassen”, aldus BlackRock.

“Obligaties zijn over het algemeen minder aantrekkelijk als de inflatie hoog is, dus blijven we onderwogen in dit beleggingssegment. Maar de verkoopgolf dit jaar heeft ervoor gezorgd dat delen van de obligatiemarkt weer interessant zijn.” Volgens BlackRock zijn staatsobligaties van Europese landen weer aantrekkelijker, mede omdat de vermogensbeheerder niet gelooft dat Europese Centrale Bank de rentes heel snel zal verhogen. “De energieschok treft Europa hard waardoor de ECB het monetaire beleid maar langzaam zal normaliseren. Wij verhogen de beoordeling voor investment grade obligaties en Europees staatspapier naar neutraal. We verlagen onze beoordeling van Chinese activa en Aziatische obligaties omdat we deze als risicovoller beschouwen.”