Quick wins om te besparen op vaste lasten

Er valt veel geld te besparen op de vaste lasten. Maar waar moet je beginnen? De auto wordt dagelijks gebruikt, dat abonnement op de verwarming kan echt niet uit en zonnepanelen vallen natuurlijk helemaal buiten het budget. Hoe het gemakkelijker kan, lees je hier.

Energie aanbieder

Er is bijna altijd wel te besparen op de energie rekening. De stroom- en gaskosten zijn een van de hoogste kostenposten en door de juiste aanbieder te kiezen kun je al snel honderden euro’s besparen. Vergelijken loont! Overweeg je een overstap of is het tijd voor een nieuw contract? Je kan gemakkelijk en snel online energie vergelijken op Overstappen.nl. Zo weet je binnen een paar minuten waar jij het voordeligste uit bent.

Groeneenergie

Duurzame energie

Door te investeren in duurzame energie zoals bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen, kun je op termijn geld terug verdienen. Zonnepanelen zijn er ook niet alleen voor het ruime budget; ook met minder budget kun je namelijk gewoon zonnepanelen huren. Je betaald een maandelijks bedrag en de onderhoudskosten zijn voor rekening van de verhuurder. Zo geniet je van de voordelen van duurzaam opgewekte energie, zonder de lasten te ervaren.

Verzekeringen

Ook het vergelijken van verzekeringen kan een grote besparing opleveren. Alle verzekeringen samengevat vormen een groot deel van de vaste lasten. Wederom kun je gemakkelijk geld besparen door even te checken of je nog wel goed zit. Je kan gemakkelijk en snel online je reisverzekering, zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering vergelijken. Misschien vind je voor iedere verzekering een betere aanbieder; dat kan je al snel tientallen euro’s besparen.

Internet, bellen en TV

De kosten voor internet, bellen en TV stijgen ieder jaar maar weer. Met de opkomst van nieuwe zenders worden er tal van extra pakketten aangeboden, en verkocht. Al deze extra pakketten dragen weer bij aan een hogere maandrekening. Analyseer de kosten van je verbruik en selecteer enkel de producten die je werkelijk nodig hebt. Bel je alleen met mobiel, dan is een vaste lijn overbodig. Gebruik je meer internet buiten, dan binnenshuis, dan kan een lagere internetbundel een fikse besparing opleveren.

Overige kosten

Je kan veel geld besparen door online te winkelen. Zaken zoals inboedel, kleding en andere producten worden door webwinkels vaak met hoge kortingen aangeboden. Waar de prijzen in de winkel niet zomaar dalen, hebben de webwinkels iedere week wel nieuwe aanbiedingen. Vind je geen goede prijzen bij aanbieder A, dan ga je gewoon naar aanbieder B.