PIMCO benoemt Richard Clarida tot Global Economic Advisor, vervangt Joachim Fels

PIMCO, een van 's werelds meest vooraanstaande vastrentende beleggers, kondigt aan dat Richard Clarida, voormalig vicevoorzitter van de Board of Governors van het Federal Reserve System, terugkeert bij PIMCO als Managing Director en Global Economic Advisor, een vergelijkbare functie die hij gedurende zijn eerdere dienstverband van 12 jaar bij PIMCO vervulde. Hij start in oktober en zal werkzaam zijn vanuit PIMCO's kantoor in New York.

Joachim Fels, Managing Director en momenteel PIMCO's Global Economic Advisor, gaat aan het eind van het jaar met pensioen bij PIMCO na een lange en illustere carrière van bijna vier decennia als econoom.

"PIMCO heeft het grote geluk gehad dat deze twee vooraanstaande personen op het gebied van economie bijna twee decennia lang hebben bijgedragen aan onze wereldwijde macro-economische standpunten, waarbij ze het bedrijf hebben geholpen een snel veranderende wereld in te kaderen zodat we de beste beleggingsbeslissingen voor onze klanten kunnen nemen," aldus Dan Ivascyn, Group Chief Investment Officer van PIMCO. "Richards werk als architect van PIMCO's New Neutral thesis in 2014 - hoe lagere rentes voor langere tijd de waarderingen op vastrentende markten zouden beïnvloeden - is slechts één voorbeeld van de belangrijke inzichten die hij al vele jaren aan PIMCO-klanten heeft verstrekt. Hij treedt weer toe op een nieuw kantelpunt voor de markten en we kijken uit naar zijn inzichten en begeleiding bij opkomende trends."