M&G: Geen eenduidig beeld private markten

De private markten laten momenteel geen eenduidig beeld zien. Terwijl er nog weinig verandert op de vastgoedmarkt, heeft op de asset-backed markt een agressieve prijsherziening plaatsgevonden. Wie denkt dat de inflatiepiek is bereikt kan zich richten op deze ABS-markt , aldus William Nicoll, beleggingsstrateeg voor private en alternative assets bij vermogensbeheerder M&G.

“Er ligt genoeg geld klaar dat geïnvesteerd kan worden in private equity en direct lending. Deze markten zijn weinig veranderd, waarschijnlijk omdat er nog genoeg kopers zijn. Een bijkomende factor is dat er de afgelopen tijd minder deals zijn gesloten, waardoor prijzen minder voorspelbaar zijn.”

De wereld is in snel tempo aan het veranderen, of het nou gaat om verduurzaming, nieuwe technologische ontwikkelingen of digitalisering. De kansen op het gebied van infrastructuur op korte, middel- en lange termijn zijn voor beleggers bijna eindeloos want de sector blijft groeien en vormt een steeds belangrijker onderdeel van de totale markt.