Nuveen: lanceert tweede energy transition creditstrategie

Glennmont Partners van Nuveen Infrastructure, een van 's werelds toonaangevende beheerders van infrastructuur voor schone energie, heeft zijn energy transition enhanced credit II-strategy (ETEC II) gelanceerd.

De strategie leverde 250 miljoen euro op en is de tweede energietransitie kredietstrategie die zich richt op investeringen in duurzame energie en duurzame infrastructuur. De enorme groei in het aantal beleggingen in de energietransitie-infrastructuur – de marktomvang bedraagt inmiddels €5,5 biljoen1 - is een bijkomende stimulans voor de strategie.

De nieuwe strategie bouwt voort op de ervaring die Glennmont heeft opgedaan bij zijn eerste strategie die een waarde had van 200 miljoen euro en 150 leningen voor hernieuwbare energie omvatte.

De ETEC II-strategie wil profiteren van de overgang naar groene energie en infrastructuur en heeft ook als doel om de toepassing van nieuwe technologieën voor windenergie, zowel aan land als op zee, en zonne-energie, te stimuleren.

Scott Lawrence, partner bij Glennmont Partners van Nuveen Infrastructure: "Hoewel de totale financiering van de energietransitie in West-Europa tussen 2010 en 20202 meer dan 550 miljard euro bedraagt, verwacht de G20 dat het totale investeringskapitaal in publieke en private infrastructuur tussen 2021 en 2030 5 biljoen euro moet gaan bedragen. Reden waarom de vooruitzichten voor energie-gerelateerde beleggingen sterk blijven. Daarnaast is de inflatie, voornamelijk veroorzaakt door stijgende energieprijzen, cruciaal voor een meer positieve toekomst voor kredietverstrekkers in de energiesector."

Claudio Vescovo, fondsmanager bij Glennmont Partners van Nuveen Infrastructure voegt daaraan toe: "We zijn blij dat we beleggers de kans bieden om de groene energiekloof te dichten en tegelijkertijd gediversifieerde rendementen te bieden die positief profiteren van de inflatie."