Fidelity International lanceert thematische ETF reeks

- De Fidelity Thematic ETF range zal in eerste instantie bestaan uit vijf nieuwe ETF’s
- Thema’s zijn duurzame energie, elektrische voertuigen en transport in de toekomst, cloud computing, digitale gezondheid en de metaverse
- Deze lancering benadrukt de inzet van Fidelity om zijn ETF-proposities uit te breiden voor haar klanten

Fidelity International verbetert haar ETF-aanbod met de lancering van de Fidelity Thematic ETF range, die in eerste instantie bestaat uit vijf nieuwe, in Ierland gedomicilieerde ETF-producten.

De ETF's zijn ontworpen om in te spelen op structurele langetermijntrends en volgen de Fidelity Thematic Indexes. Deze indices zijn ontworpen om de prestaties weer te geven van de aandelen die het meest relevant zijn voor een specifiek thema, rekening houdend met hun duurzaam karakter.

De vijf thema's die in de ETF-reeks worden gevolgd zijn schone energie (Fidelity Clean Energy UCITS ETF), elektrische voertuigen en vervoer in de toekomst (Fidelity Electric Vehicles and Future Transportation UCITS ETF), cloud computing (Fidelity Cloud Computing UCITS ETF), digitale gezondheid (Fidelity Digital Health UCITS ETF) en de metaverse (Fidelity Metaverse UCITS ETF). Deze zijn allen afgestemd op artikel 8 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), dat stelt dat minimaal 50% van de aandelen in de index geacht wordt om duurzame kenmerken te hebben.

De ETF's zijn concurrerend geprijsd met OCF's van 0,50%. Ze worden verhandeld op de London Stock Exchange, de Deutsche Börse Xetra, de SIX Swiss Exchange en de Borsa Italiana.

Met de nieuw gelanceerde producten omvat het actieve ETF-assortiment van Fidelity nu 17 gedifferentieerde oplossingen in vier reeksen: Income, Sustainable Equity, Sustainable Fixed Income en Thematic.

Nick King, Head of ETFs bij Fidelity International: “Met thematisch beleggen wordt getracht structurele langetermijntrends op te sporen en er op in te spelen. In verschillende landen en sectoren beleggen we in de krachten die de wereldeconomie, het bedrijfsleven en de samenleving transformeren. Veel van de beleggingsthema's zijn gericht op duurzaamheid en op specifieke sociale en milieu-uitdagingen.”

“Onze thematische indexen zijn samengesteld vanuit onze eigen fundamentele, duurzame en kwantitatieve onderzoekscapaciteiten. Zo zorgen we ervoor dat we klanten blootstelling bieden aan de beste aandelen per thema, tegen een concurrerende prijs.”