AXA IM: Oncologie en neurowetenschap op de ‘watchlist’

Oncologie en neurowetenschap behoren voor beleggers tot de meest interessante gebieden binnen de biotech. Dat zeggen portfoliomanagers Linden Thomson en Peter Hughes van AXA Investment Managers.

Naast het groeipotentieel denken de experts van AXA IM dat de bedrijfsmodellen bepaalde defensieve kenmerken kunnen bieden. Commercieel gezien zijn biotechbedrijven doorgaans minder afhankelijk van economische cycli, aangezien er altijd behoefte zal zijn aan geneesmiddelen en gezondheidszorg. Zo ook aan nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van bestaande of nieuwe aandoeningen. Dat is goed zichtbaar, nu biofarmaceutische bedrijven in moeilijker economische omstandigheden robuuste kwartaalcijfers rapporteren.

Oncologie is een specifiek gebied waar Thomson en Hughes veelbelovende ontwikkelingen zien. Het aantal proeven met kankerbehandelingen steeg in 2021 met 56% ten opzichte van vijf jaar eerder, terwijl de uitgaven voor geneesmiddelen tegen kanker vorig jaar wereldwijd 185 miljard dollar bedroegen en tegen 2026 naar verwachting meer dan 300 miljard dollar zullen bedragen, aldus onderzoeks- en analysebedrijf IQVIA13.

Er is een significante vooruitgang geboekt in het begrip van de genetica en de oorzaken van kanker, wat leidt tot meer accurate en gerichte behandelingen: oncologie zou in 2020 naar schatting goed zijn voor ongeveer 30% van de productpijplijn van de bredere farmaceutische industrie.

Alzheimer

In de neurologie en neurowetenschap, met ziektes als schizofrenie, depressie, epilepsie en de ziekte van Alzheimer, is de behoefte aan nieuwe behandelingsmogelijkheden heel groot, maar de Franse vermogensbeheerder begint enkele positieve ontwikkelingen in de pijplijn te zien. Zo meldden Eisai en partner Biogen onlangs overtuigende klinische gegevens voor een mogelijk ziektemodificerende behandeling voor Alzheimer. Ook van Roche en Eli Lilly worden in het komende jaar late-fasegegevens verwacht. Indien deze geneesmiddelen doeltreffend zijn, vormen ze waarschijnlijk de eerste stappen in een markt die een van de grootste binnen de biotech zou kunnen worden.

Investeren in biotech kan aantrekkelijk zijn omdat deze bedrijven vaak voor doorbraken zorgen en in de voorhoede van de medische vooruitgang staan. Wanneer deze bedrijven succesvol zijn, kunnen ze potentieel een aantrekkelijk rendement opleveren.