Experts even langs de zijlijn

Voor februari waren de experts plotsklaps erg somber geworden. We kunnen wel stellen dat ze dat goed hadden gezien. Toen was slechts 23% optimistisch, terwijl maar liefst 45% een daling verwachtte. Dat kwam uit en hoe. De AEX ging maar liefst 4,4% naar beneden. Voor de goede orde voor januari was men juist erg positief en toen gingen de koersen juist met 2,9% omhoog. Goede reden om met extra aandacht naar hun verwachtingen voor de komende maand te kijken.

Maar ze bieden helaas geen houvast. Voor maart houden de optimisten en de pessimisten elkaar in evenwicht. De optimisten kijken naar de goede economie, de pessimisten naar de stijgende rente en naar de terugvallende inkoopmanagersindices.

Aexaandelen

Ook voor de 6-maands vooruitzichten blijft men ook opvallend neutraal als groep en wel om dezelfde redenen.

Aexbeurs

Minder aandelenkeuzes in februari

De keuzes voor de individuele aandelen waren niet zo goed afgelopen maand. De toppers daalden met 5,3%, de floppers met slechts 2,9%. Dat komt vooral door de goede performance van Gemalto (logisch met het bod) en AKZO. Een kleine kanttekening is dat alle ballen op Altice waren gericht en dat aandeel ging dan ook bijna 9% onderuit. Bij de toppers bleef alleen Randstad in het groen, maar dat was niet genoeg.

Bel20aandelen

ING topper en Altice (weer) flopper voor maart

Voor de komende maand staat ING met kop en schouders bovenaan. 12 experts denken dat dit het beste aandeel gaat worden en slechts één heeft het als slechtste aandeel genoemd. De experts denken dat dit aandeel het meest gaan profiteren van een mogelijke verdere rentestijging. Altice staat bovenaan bij de floppers, dan volgt AKZO. Men vond de positieve reactie een beetje overdreven. Floppers 3 is Arcelor en bij nummer 4 had men moeite te kiezen er volgt een lange lijst.

Beursaandelen

Ondanks de vakantieperiode deden er toch 74 experts aan de enquête mee, waarvoor mijn dank.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.