Beleggers verkopen aandelen automobielproducten/dienstensector

De laatste tijd worden de aandelen van de automobielproducten/dienstensector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 7 procent lager. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 506 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 254 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen automobielproducten/dienstensector

beurskoers

De Amerikaanse automotive bedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 50. Kion , Spartan Motors en Gentex Corp zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Tata Motors Ltd, D'Ieteren en Delphi Automotive Plc.

We zien verder dat de Europese automobielproducten/dienstensector op een CAPE van 53 noteert en de Amerikaanse op 48. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 12 procent in de plus en die in Amerikanen staan circa 11 procent in de plus.

Winnaars en verliezers

beurskoers

De Europese automobielproducten/dienstensector brengt nu een hoger dividendrendement op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,82 procent op en die in de VS 0,17 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.