Steve Jobs zit naast Obama, maar laat zich niet fotograferen

Het Witte Huis heeft een foto vrijgegeven van het etentje waarop president Barack Obama een aantal toplui van Silicon Valley had uitgenodigd. De Amerikaanse president zit tussen Mark Zuckerberg van Facebook en Steve Jobs van Apple , al is het gezicht van deze laatste niet te zien. De wereldpers keek ongeduldig uit naar de aanwezigheid van Jobs, die volgens een aantal bronnen en foto's zieker zou zijn dan algemeen werd verondersteld. Uit de foto is niet veel af te leiden, eerder dat Jobs aan de magere kant lijkt.

Steve Jobs Barack ObamaSommigen noemen zijn onzichtbaarheid op de foto zorgwekkend nadat het roddelblad National Enquirer eerder deze week foto's publiceerde van een graatmagere Jobs, die volgens 2 specialisten nog zes weken te leven zou hebben. Anderen zien in de aanwezigheid van Jobs het bewijs dat de Apple -baas nog gezonder is dan verondersteld, al kan zijn weigering om frontaal te worden gefotografeerd met de president op het tegenovergestelde wijzen.

Privé-aangelegenheid
Andere aanwezigen op de samenkomst waren Carol Bartz van Yahoo! , Larry Elison van Oracle , Eric Schmidt van Alphabet en Dick Costolo van Twitter. Het is niet duidelijk waar precies over is gesproken. Het betrof een privé-ontmoeting, waar de media niet welkom waren. De foto's zijn dan ook gemaakt door het Witte Huis zelf.

obama toast