Anton van Nunen wint prestigieuze Britse prijs

Anton van Nunen, directeur Strategisch Pensioenmanagement bij Syntrus Achmea, heeft de ´Decade of Distinction Award´ gewonnen van het Britse tijdschrift Global Pensions. Van Nunen ontving de prijs, die gisteravond voor het eerst werd uitgereikt, vanwege zijn buitengewone bijdrage aan de asset management industrie in het afgelopen decennium. De genomineerden voor de Global Pensioen Awards waren voorgedragen door de bestuurders van pensioenfondsen uit de hele wereld.

Van Nunen is de grondlegger van het fiduciair management. Nadat hij dit concept in 2001 voor het eerst toepaste, schreef hij ´Fiduciair Management, Een blauwdruk voor een goed bestuur van institutionele beleggers´, een boek dat in meerdere landen is uitgegeven. Als adviseur was hij de laatste jaren betrokken bij het vermogensbeheer van een groot aantal pensioenfondsen en verzekeraars.

Daarnaast publiceert hij in vaktijdschriften, verzorgt hij bijdragen aan de Financial Times en Wall Street Journal Europe en is hij gastdocent aan Nyenrode. Van Nunen is sinds vorige maand in dienst bij Syntrus Achmea.